View Single Post
Old 23-06-2007, 03:55 PM   #2
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Default Re: Trebam snimiti bend uz pomoć Creative Soundblaster 5.1

E ovako, ja imam Audigy, sto nije mlogo daleko od SB live 5.1

ukoliko ti je mixeta bez pojacala onda mozete ici direktno tj. out iz miksete pravo u analog mix input na kartici. To ti je onaj ulaz gde ukljucujes CD ili gitaru ili neki drugi uredjaj. Nemoj da ukljucujes izlaz iz miksete u mikrofonski ulaz.
Ukoliko ti je mikseta sa pojacalom nikako nemoj da je povezujes sa karticom, direktno iz izlaza. Nadji izlaz na kome je signal uzet ispred pojacala tj line out ili aux out. U protivnom neces nikako obuzdati signal ili nedaj boze ostetices karticu.
Kao predpojacalo moze da posluzi i mikseta, medjutim i to zavisi koja je, odnosno koju ti imas.

DBX mozes da iskoristis kao limter/kompresor i verovatno gate, nisi naveo tacan model ali pretpostavljam. Kao predpojacalo...hmmm, tesko. Njime mozes da ispeglas signal da ti bude ujednaceniji i to bi bilo to.
Da smanjis signal mocices i samom miksetom na glavnom volume klizacu ne treba ti DBX za to.

E, sad Sound forge.
To je veoma tricky part. Njime ces snimiti celokupan bend odjedared, ali vodi racuna, ono sto cujes na kutijama i signal koji ces snimiti mogu se razlikovati DRASTICNO. Drugo je to sto neces moci da ispravljas pojedinacne greske, ves moras ponovo da snimas ceo bend, celu stvar.
Obradu tj. mastering ces jos i nekako odradeti, ali to ti opet zavisi od signala koji budes snimio.
Znaci , moj savet, ti je da napravis nekoliko proba da u snimku ujednacis instrumente a ne na kutijama ili slusalicama.

Nadam se da sam ti pomogao.

dejankuki is offline   Reply With Quote