Quote:
Originally Posted by clusterchord
@shitbox
hmmm pa sto ne mozes na micromodularu da "naredis" da ne jump-a dok mu ne predjes memoriranu vrijednost?
mislim kako ti kontroler moze "znati" koje su ti vrijednosti spremljene u sdelektiranom presetu u micromodularu.. nemoze nikako. to je naopacke.
npr. na andromedi imas dva moda rada za panel, "jump" i "pick-up"(taj koji ti hoces). i kad je kontroliram preko midija, ako je ona u pick-up modu, to radi. daklem bez obzira odkud dolazi kontrola - ali ponavljam to se ne odlucuje na kontroleru, vec na spravi koja prima podatke.
|
kazem ja lepo da sam duduk sto se tice Midi opreme.

nisam ni znao da potovi rade jump sa zvukom, dok nisam procitao to u nekim korisnickim recenzijama. micro modular ima na sebi 3 assignable pota i svi naravno rade tek nakon sto prodju memorisanu vrednost. u startu su pick-up, ali posto nikad nisam raidio sa midi klavijaturom do sada, mislio sam da je to i do midi klavijature, ne samo do sinta. znaci li ovo onda da ce sve klavijature ovako sljakati na micro modularu, u tom pick up modu?
Tomo, koliko sam skapirao ti mi preporucujes Novation Remote LE? i meni je delovala kao primamljiva opcija.
sto se tice za klavijature od preko 3 oktave, istina da su sigurno bolje i komotnije, ali ja sam ogranicen keshom, a i meni treba uglavnom za najjednostavnije melodijice i akorde, jednom rukom dok bih drugom drndao potove.
alavuche, meni je Edirol sasvim OK na prvi pogled, ali sam citao da su slideri izuzetno lose izrade, a i mami me displej na kom mogu videti sta zavrcem. nisam siguran da li Edirol na svom 3 alfanumerickom displeju oznacava vrednost knoba koji se pomera. a pored stotinak assignable parametara na micro modularu, ko ce da pamti sta si sve zguzio u odredjeni preset?
takodje, HOLD opcija ili slicno, da li se moze assignovati za bilo koji taster? to pitam jer neke klavijature imaju opciju na sebi? hehe, ponavljam, ja sam tezak duduk sto se tice MIDIa, pre neki dan nabavih prvu spravu, i jos je provaljujem...