@shitbox
hmmm pa sto ne mozes na micromodularu da "naredis" da ne jump-a dok mu ne predjes memoriranu vrijednost?
mislim kako ti kontroler moze "znati" koje su ti vrijednosti spremljene u sdelektiranom presetu u micromodularu.. nemoze nikako. to je naopacke.
npr. na andromedi imas dva moda rada za panel, "jump" i "pick-up"(taj koji ti hoces). i kad je kontroliram preko midija, ako je ona u pick-up modu, to radi. daklem bez obzira odkud dolazi kontrola - ali ponavljam to se ne odlucuje na kontroleru, vec na spravi koja prima podatke.
cuo sam za emu da ima jeftine tipke (mislim to je creative). medjutim jeftin je i ima zone (split itd).. sto je doro za svirke.
ovako napamet SL je najbolji. ima zone/split.. sysex string editing, pa moze da programira i stare sinteve tipa matrix1000 ili jx8p.

pored toga tipke su mu navodno nelose, ja sam volio stare novation tipke na Supernovi i sl.. neznam koliko su ove slicne. (ove sve proizvodi FATAR). jedino sto je skup. za sad mi se best buy cini stara serija novationa, jer je jeftinija.. REMOTE.
AXIOM ima malo preseta, imam dojam da nije napravljen toliko za uzivo, vec za doma za VST insturmente. pun k kontrola, ali preseta, numeric gumbi za program change, zona - nista.
EDIROL ne poznam, ali tipke na Novationu i Axiomu su sigurno bolje.
e i Dusane, i uzmi se obavezno nesto od 3 oktave. bit ce ti tijesno prije il kasnije. sviro sma sad ovu gazu sa pirjateljevim evolution 2 oktave.. ma to je smijurija,, nemos da prdnes s time.