View Single Post
Old 18-06-2007, 06:10 PM   #29
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: Octopre, Onix 1620 ili...

Evo da se i ja ukljucim u diskusiju posto ovu dilemu oko mixercica imamo Dawid i ja zajedno.Posle premisljanja i vasih saveta jos uvek smo u dilemi Mackie Onyx 1640 (1460E u Sky-u) ili Allen&Heath MixWizard WZ3 16:2 (1367E u Artistu).Nemam iskustva ni sa jednim od ta dva mixera pa ne znam koji uzeti.Svakako bi smo se opredeli za onaj koji bolje zvuci ali ako nema neke prevelike razlike u zvuku,kvalitetu preampa i sumingu ipak bi se opredelili
za Mackie zbog nekoliko stvari-rutinga,posedovanja grupa,same funkcionalnosti i iskoristivosti.Koliko god bili dobri ili ne EQ's na tim mixerima,u studiju bi smo ih najverovatnije zaobilazili pa nam sam EQ nije toliko vazna prednost(za LIVE manje,vise).Ako je,izuzimajuci EQ,Wizard kao mixer cujno bolji onda nema sumnje,izbor ce biti on.Svakao planiramo da u 'dogledno vreme' uzmemo neku ozbiljniju kombinaciju I/O (verovatno MOTU 896HD+MOTU 8Pre).
Znaci,jos uvek smo u dilemi za prvu investiciju izmedju ova dva mixera pa ako ima nekoga ko je radio sa oba i moze ukratko da uporedi njihov zvuk,izuzimajuci EQ,cisto samo sumiranje pa i preampe to bi nam mnogo pomoglo u izboru.Hvala