Dilema jednog amatera
Sve pohvale za temu, mislim da je na ovim prostorima upravo najvise onih koji imaju novca samo da zagrebu po povrsini muzicke produkcije, pa otud i potreba da se govori o niskobudzetnim resenjima.
Elem, osim sato sam se razocarao u Behringerov uredjajcic koji sam inace planirao da kupim, iscitavanje kriticke dokumentacije me je i obradovalo jer sada znam da bih napravio suludu investiciju. Ipak, moram vam priznati da sam ostao pomalo zbunjen jer nisam prepoznao dobru alternativu nameri da nedavno kupljeni lap-top osposobim za snimanje zvuka.
Naime, desktop racunar vec nekoliko godina koristim u sprezi sa (tesko mi je to da kazem ali moracu) Audigy2 ex Platinum zvucnom kartom. Posto radim projekte za televiziju i za radio, osnovna potreba je da dobro usnimim svoj glas. Zato lanac pre samog ulaska u kartu cini nekoliko sprava, koje bih koristio i prilikom usnimavanja glasa u lap-top, ali pod uslovom da kupim neki audio interface kao "surogat" Audigy-ju.
Pomenuti lanac sastoji se od... ...Kondenzatorskog mikrofona Behringer B2 Pro, mikrofonskog (kobajagi lampaskog) pretpojacala Behringer Tube Ultragain Mic 200, Behringerovog ekvilajzera Ultragraph Digital Model DEQ 1024, Behringerovog Tube Composera T1952 i (pogadjate) Behringerovog Ultramizera Pro 1424P.
Pitanje glasi: koja je audio sprava koja se nasle na testu (eksterni model) najbolja za usnimavanje glasa preko pomenutog lanca u lap-top (inace dobra masina Turion 64X2...)?