Re: Neka pitanja meni bitna
Odgovor na tvoje pitanje tj pitanja svodi se na jednostavnu stvar
mi smo zema u kojoj nema, ajd da ih nazovem agenata za talente niti ko vodi racuna o novim ljudima, bendovima i stilovima... Svedoci smo da na lokalnim svirkama, partijima i zurkama ima mnogo kvalitetnih bendova i pojedinaca koji ne mogu da nadju put do medija i do izdavaca.
Izvesna TV stanica fura fazon koji joj donosi mnogo para, uz to ima i "klan" tekstopisaca i kompozitora, pa ako ti oni nisu potpisali tekst i muziku (i pritom im dao brdo para) nema od prezentacije nista. A Veliki RTS nema interesa da trazi mlade ljude.
Da li si ti video skoro neku top listu, pa na toj top listi novitete? Ili jesi li skoro bio na nekom dogadjaju gde se predstavljaju nove nade, a da je to bilo u organizaciji neke diskografske ili medijske kuce koja bi preuzela izdavanje ako ne pojadinacnog, ono kompilacijskog albuma tipa "paket aranzman". Pokusaj necega slicnoga radi 202ka ali ne dolazi do krajnjeg proizvoda, sve se zavrsi na svirci. Ne dolazi do nastavka - predugovor, ugovor i realizacija projekata.
Eno gledam kako "grand" izvlaci nove ljude, organizuje im promociju i sve ostalo, al' ta se meni muzika ne svidja, dok na drugoj strani, moz' covek da bude fenomenalan, nece da izadje iz lokalnih okvira zato sto nema "lovaca na talente" a velike javne servise to ne interesuje jer nema profita.
Ovde na forumu sam cuo jako zanimljivih i dobrih stvari a tek ono sto nisam cuo i ono sto sam cuo daje osnov da kazem da ima kvaliteta, samo nema ko da ih otkrije.
A sto se tice novih stilova i prepoznatljivog balkanskog zvuka ili pravca, to obicno rade velika imena, tj. oni koji mogu i imaju moci da isfuraju neki novi stil (koji mogu pokupiti od nekog klinca, sto da ne) ali...
Sve u semu treba imati jaku konkurenciju i kvantitet, da bi kvalitet mogao da se pojavi i odrzi. A kvantiteta na ovim prostorima nema. Neznam doduse kako je u drugim zemljama u okruzenju, al' nisam siguran ni kod njih da cvetaju ruze.
Ovo je moje misljenje, mada u razgovoru sa nekim ljudima na kraju dodjemo do istog zakljucka.