Pro Member
|
Re: Brass
Primecujem jednu karakteristicnu pojavu:
Kada neko do zvuka, instrumenta,sempla, softa, VSTIa, i tako dalje dodje DZABE,
onda veoma lako kritikuje i odbacuje, nalazeci dosta mana, a ne udubljujuci se pri tom da ispita sve dobre, pa i lose osobine navedenog (uglavnom) softvera, tako da prilicno olako (kako vidim i citam) odbacuje inace prilicno dobre softvere
(ja u principu ne volim, ne bez razloga, vecinu VSTi ili AU instrumenata, ali i tu ima u najmanju ruku "simpaticnih" stvarcica, kao recimo poneki Rhodes piano, Clavinet D6, Hammond B4 ili onaj u LOGICu, i par dobrih sintova kao naprimer Prophet 53 i slicno) Opet moje misljenje: Bar za sada, tesko da ce neki virtuelni instrument zazvucati bas izuzetno dobro, kada se uporedi sa "pravom" verzijom, i zato, i pored ne bas sjajne finansijske situacije u kojoj se nalazim, donosim odluke da i dalje nabavljam - kupujem Hardware, mada bih mogao da predjem na "soft" resenja...
Dakle (posle duge digresije, oprostite) Kada je neko instrument, spravu, soft, hard, PLATIO, zaradio, ipak to vise ceni, ne samo u simbolickom smislu, nego se i trudi da ispita sto je moguce vise pozitivnih mogucnosti/osobina, koje doticna sprava ili soft daje...Nikoga i nista ne kritikujem, navodim SVOJ primer,
kada sam u novom LOGICu PRO 7 dobio i neke instrumente konkretno "SKULPTURE" synth, probao sam par patcheva, i razocaran uglavnom "otkacenim" i neupotrebljivim farbama, krenuo da slusam i sviram nesto drugo, ali posle par meseci, "cackajuci" sam otkrio zaista divne mogucnosti doticnog, kao i nekih drugih sintova, koji su sastavni deo LOGICa, znaci savetujem da svaki soft do koga "dodjete" try before buy metodom ipak dooobro ispitate, nece da skodi, zar ne, a cim ne skodi onda znaci da...