View Single Post
Old 15-06-2007, 07:50 PM   #13
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Modernija pesma, a rokerska?

skinuo sam i brzinski preslusao pesmicu. i ne znam sto te "plasi"taj bass.
mislim da po pitanju bass-a moze nesto da se uradi. imam otprilike u glavi i kako,ali s,obzirom da mi jos nije stigao ibanez,ako upecam za ovaj vikend malo slob.vremena(a mislim da hocu),poslacu ti odradjeno u majestic-u,pa ti mozda i bude koristilo.
dalje,u drugoj strofi meni licno fali neko desavanje,npr pocetak druge strofe malim prirepkom od nekog vinil groov-a koji si uklopio sa krajem refrena,i neka hammond linija koja pocinje laganim fade-in(g)om iz refrena,koja ce tokom druge strofe "pevati" sa vokalom,sve do gitara,jer mi deluje malo prazno prostor od pocetka druge strofe do momenta kad gitara ne odsvira svoje fraze.znaci,ja bih hammonda stavio neizostavno,sto iz nostalgije,a sto da bi stvar bila rokerska,a ne bas previse slicna sa dzibonijem ,a drugi refren obavezno vokalno pojacan(znaci oni prateci vokali iz prelaznog dela da ti nastave posle u refrenu prvi put,drugi put moze refren i bez njih,da bi krenuo u "spustanje" pesme,ali obavezno sa hammond-om koji takodje ide u fading (out).u svakom slucaju,mogu nesto i po pitanju hammond-a da odsviram(mlogo volem Bach-a!) a sto se tice bubnja,nisam bas od prevelike koristi sto se tice programinga,uglavnom se postapam i snalazim,kao i mnogi(bfd,addictive drums,artist drums,ez drummer...).ako je nesto bas do j... ozbilnjo,onda cimnem ortaka bubnjara,koji jede zivu decu,i ima studio gde lepo,ljudski moze da ozvuci i snimi zivi bubanj.sto se produkcije tice,tu sam gluv k'o top,kod keve sam na kompu i slusam preko desktop speakera,a kuci imam neke hi-fi.nema veze,ima ovde strucnih ljudi koji ce bolje cuti.
a bass i hammonda mogu da ti posaljem mail-om,ako mi isti ostavis na p.m

pozdrav