Re: Octopre, Onix 1620 ili...
S obzirom da sam bio u slicnoj situaciji kao i ti i da sam zeleo da kupim Mackie Onyx 1640, a posle puno pretrage po interenetu i konsultacija sa ljudima od zanata, odustao sam i odlucio se za preamp. Zasto!
Prvo, sa miksera bih koristio samo preampove, jer mi ni EQ, a ni regleri nisu potrebni. Obradu signala i procesiranje, kao i miks obavljam u racunaru! Pored toga, fireware expansion card signal, uslovno receno, uzima odmah posle preampova, pa EQ i da hocu ne mogu da koristim. Da bih koristio EQ sa miksera morao bih da kupim dodatne konvertere koji bi mi omogucili da visekanalni signal uvedem u zvucnu kartu ili audio interface, sto bi dodatno poskupelo resavanje visekanalnog usnimavanja!
Drugo, ucinilo mi se kao bolje resenje da vise novca potrosim na preampove i mikrofone, nego na sam mikser koji mi ne bi bio od neke koristi, osim ukoliko bih zeleo da ga koristim za nastupanja uzivo, sto mi nije bila namera, a, nadam se, da nije ni tebi! (Za live postoje i bolji mikseri!)
Trece, talk back i izlazi za slusalice mi nisu bili potrebni, jer sam vec imao SPL monitor & talkback controller (model2381). BTW, zanimljiva i korisna sprava!
Sve ovo pisem, jer mislim da korisne informacije mogu da ti pomognu u donosenju odluke, kao sto su i meni pomogle! Naravno, odluka ce biti tvoja u skladu sa tvojim zeljama i mogucnostima.
Pozdrav i srecno!
|