Quote:
Originally Posted by OFF
Bogi, hvala na expertizi
|
Nema na cemu, nadam se da je bila korisna.
Quote:
Originally Posted by OFF
Prvo sto cu uraditi je da napravim adekvatne stalke koji ce moci da mi omoguce glavno - da pomeram monitore, trenutno su mi vezane ruke.
|
Jes... zavareni su ti za nesto... koliko se secam...
Quote:
Originally Posted by OFF
Mada, imao sam slucaj - na stalku, BM6 spolja,adami unutra, zvuce kao k...... kad sam im promenio mesta, i pojacala, medjusobno, oba para su prosvirala drasticno bolje  .
|
DA... to smo iskusili... tim "fenomenom" se DOKAZUJE da je ABX test zvucnika (!) apsolutna besmislica... moguc je samo "test" jednog para u jednom trenutku na jednoj poziciji, sledeci par mora ici na TU ISTU poziciju, ako zelimo da cujemo neke realnije razlike izmedju DVA para zvucnika... a ne izmedju dve pozicije u sobi
Quote:
Originally Posted by OFF
Druga stvar je koju mogu da uradim, da ako budem imao srece da u dogledno vreme pravim studio sa livade, napravim dovoljno veliku reziju....a onda je mnogo lakse
|
Realno ti je dobro da se drzis proverene "formule"... jedan par kao nearfield a drugi par veci i snazniji sa puno bassa... cak i u najvecim rezijama, najcesce imas samo DVA slusanja + Auratone... s tim sto se veci zvucnici i Auratone najcesce ne menjaju... a nearfielde MENJAS... ne vidim da treba da se "trpa" sve sto imas u reziju...
Veruj mi da ces tesko napraviti reziju u kojoj cetiri para nearfield monitora zvuce najbolje sto mogu... bez obzira koliko je velika rezija.... nije samo problem u velicini sobe, nego i u odstojanju od slusaoca... a posto moraju da da budu na 1.5 do 3m od tebe... to je OPET "guzva"!
Quote:
Originally Posted by OFF
.........
E sad, da mogu da biram kombinaciju nearfielda, cuvenu - NS10 i auratone, opet bih imao isti problem. Cak i u velikim studijima, gde oni stoje po SSLovima, verovatno postoje neka odstupanja od 'idealnog'. A opet, ne bih se usudio da radim samo sa ns10, a ni sa jednim normalnim zvucnikom, kao jedinim, verovatno
|
Nema niceg idealnog... to NE POSTOJI.

Ali postoji vezba, rad, navika i disciplina.
pozdrav
bogi