Quote:
Originally Posted by HeatMan
to sam i mislio da ti kazzem, ali sam kapirao da ti se sa "produkcijske strane" neshto ne svidja.. 
|
'de JA da imam primedbe za produkciju!
nisam tome ja josh dorastao...
nisam bash na slushke slushao pa da obracam detaljno paznju na one sitnice kao balans ili one puc-ove (onaj "puc! " shto se chuje) kad se ukljuchi ili iskljuchi neki efekat ...ili bypass (morao sam da upalim reason da vidim kako se zove

)
to me na primer mnogo jebe , posebno kad je mirniji deo pesme ... ukljuchim neki efekat a on obavezno pukne

...i probam da pomerim u automatizaciji (valja se tako zove) za mili,mili,milisekund , ali i ako nekako nadjem pravo mesto, onda taj efekat preko instrumenta ne zvuchi onako kako je zvuch'o
kad je ukljuchen na samom pochetku takta ili chega vec...
Poslushajte Tiga - Sunglasses at night ...lik je uradio kolko vec kanala elektro beat-ova i melodija i basa i samo radio ON i OFF , nije se ni potrudio da mishem malo sredi te puc!

zvukice pri ON-u ili da pomeri malo na sam pochetak takta , a ne da se chuje delic kraja prethodnog takta tog kanala

ili recimo Air (a ima i drugih primera sigurno) ...slushah ne znam tachno koju pesmu i neki delay-ovani zvukici koji su mnogo slatki i imaju lepu boju i sve kad se slushaju preko zvuchnika... ali kad sam stavio slushalice taj zvuk je bio tachno tu u mojoj glavi i nisam mogao da razaznam melodiju (iako znam napamet normalno) i skroz drugachiju boju je imao...
zato se ja trudim da nijedan zvuk ne bude suv , pa stavim mali,mali reverb
(ala zvuchim profesionalno

...pa dobro, i nisam)
i time se na slushkama dobije proshiren zvuk i bolje se razaznaje i boja i melodija...
Chemical Brothers-Piku ...jebe kevu breakbeat ritam ,slusham godinama i ne moze da mi dosadi...i rek'o ajde da chujem na velikim slushalicama - bice mocnije...
malo sutra...na slushalicama zvuchi tako isprekidano i suvo...mnogo nervira...i smeta ushima...
ali opet najchesce se muzika slusha preko zvuchnika , tako da je kul ...