View Single Post
Old 11-06-2007, 04:02 PM   #8
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

Default Re: brazilski drum end bes

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
to sam i mislio da ti kazzem, ali sam kapirao da ti se sa "produkcijske strane" neshto ne svidja..
'de JA da imam primedbe za produkciju!
nisam tome ja josh dorastao...
nisam bash na slushke slushao pa da obracam detaljno paznju na one sitnice kao balans ili one puc-ove (onaj "puc! " shto se chuje) kad se ukljuchi ili iskljuchi neki efekat ...ili bypass (morao sam da upalim reason da vidim kako se zove)
to me na primer mnogo jebe , posebno kad je mirniji deo pesme ... ukljuchim neki efekat a on obavezno pukne ...i probam da pomerim u automatizaciji (valja se tako zove) za mili,mili,milisekund , ali i ako nekako nadjem pravo mesto, onda taj efekat preko instrumenta ne zvuchi onako kako je zvuch'o
kad je ukljuchen na samom pochetku takta ili chega vec...

Poslushajte Tiga - Sunglasses at night ...lik je uradio kolko vec kanala elektro beat-ova i melodija i basa i samo radio ON i OFF , nije se ni potrudio da mishem malo sredi te puc! zvukice pri ON-u ili da pomeri malo na sam pochetak takta , a ne da se chuje delic kraja prethodnog takta tog kanala
ili recimo Air (a ima i drugih primera sigurno) ...slushah ne znam tachno koju pesmu i neki delay-ovani zvukici koji su mnogo slatki i imaju lepu boju i sve kad se slushaju preko zvuchnika... ali kad sam stavio slushalice taj zvuk je bio tachno tu u mojoj glavi i nisam mogao da razaznam melodiju (iako znam napamet normalno) i skroz drugachiju boju je imao...
zato se ja trudim da nijedan zvuk ne bude suv , pa stavim mali,mali reverb
(ala zvuchim profesionalno...pa dobro, i nisam)
i time se na slushkama dobije proshiren zvuk i bolje se razaznaje i boja i melodija...
Chemical Brothers-Piku ...jebe kevu breakbeat ritam ,slusham godinama i ne moze da mi dosadi...i rek'o ajde da chujem na velikim slushalicama - bice mocnije...
malo sutra...na slushalicama zvuchi tako isprekidano i suvo...mnogo nervira...i smeta ushima...
ali opet najchesce se muzika slusha preko zvuchnika , tako da je kul ...
-neshapesha- is offline   Reply With Quote