Thread: Roland Fantom X
View Single Post
Old 11-06-2007, 12:42 AM   #6
slowstar
Pro Member

Default Re: Roland Fantom X

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Mislim da je potpuno tacno sve vezano za triton/fantom zvucno poredjenje, zvuk suvog korga.......

Takodje, fantoma bih voleo da imam samo u reku, jer stvarno ne znam sta bih sa njim live. Slobu razumem, covek svira koncerte, gde je dovoljno da imas spremnih 20-30 pesama, urade se performansi i polako, ali ja bih sa tim na svirci pobeleo. Kako se uopste mogu brzo promeniti perf ili prog na njemu?
Vidi Off,

Ja NIKADA nisam kupio nijednu sviracku spravu, da bi na istoj svirao koncerte, o tome nisam ni razmisljao preterano, pogotovo sto vise NECU da sviram koncerte, bar one koje sam do sada svirao, prvo - sto to ne prilici mojim godinama (mada sam fizicki u sasvim dobroj formi, hvala na pitanju)
a drugo, oduzima mi vreme a i energiju koju bih mogao pametnije da iskoristim, "kucajuci" nesto svoje, sto nikako da zavrsim, jer sam STALNO nezadovoljan...

Svasta su mi ljudi (trgovci) donosili da probam, cak i ostavljali na po nekoliko dana, ne bih li se "napalio" ali nikako da skrenem sa svoje top liste
klavijatura, pa i modula koja izgleda ovako:

1. ROLAND FANTOM X (sve verzije)
2. KURZWEIL K2661
3. MOTIF 7 SX
4. KORG M3 (samo na osnovu demo prikaza, mozda je i bolji)

Korg OASYS i ne pominjem, iako je veoma dobar, jer vredi objektivno 4 PUTA MANJE nego sto kosta!!!! SRAMOTA!!!

Do sada nijedan Plug/in ili VSTI tojest AU instrument nije naisao na moje preterano odusevljenje, izuzev klavira firme MODART PIANOTEQ, koji je sto se svirljivosti tice NAJBOLJI KLAVIR NA KOJI SAM PRSTE STAVIO izuzev koncertnog STAINWAYa, pritom je modelovan, a ne semplovan, a kao svirac klavira, nisam nimalo naivan, bar po iskustvu...

Last edited by slowstar; 11-06-2007 at 12:45 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote