View Single Post
Old 04-06-2007, 07:40 PM   #33
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: Samogradnja studijske ezoterije

Kao sto obecah, kooonacno je gotova nova do-it-yourself spravica iz moje radionice!
Rijec je o channel strip-u (4 el. cijevi sa anodnim naponom 200V, fet monolit op-amp u A klasi na +/- 24 V, Neve type discrete op-amp...), a spoj je od svega (najboljega) pomalo!
Preamp se moze birat: tube/fet (kao Millenia Origin) sa transformatorskim ulazom i izlazom (OEP), straga je pad -20 dB i post preamp insert, instrument input, tube opto compressor (kloniran od Millenie), Pultec eq sa opcijom tube (kao Pultec), ili discrete (ako zelim masniji sound Neve-a!). Jos trebam doradit neke sitnice , ali vec je u funkciji, tako da cu to rijesit u hodu. Mada je redoslijed na prednjoj ploci: compressor pa eq, signal ipak ide prvo kroz eq a onda u compressor jer mi zvuci na svemu puno bolje. Vokal, klasicna gitara, el. gitara i bass mi preko njega rade odlicno! Snimit cu par trekova pa ovih dana kacim na forum.
...Evo moje skromne diy kolekcije u zadnjih pola godine... (sa vrha) Channel strip, Gyraf Pultec tube eq, Vari-Mu tube limiter i 1178 fet limiter.
Attached Images

FrankoPanko is offline   Reply With Quote