View Single Post
Old 04-06-2007, 06:08 PM   #8
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Djogani - aranzmani/produkcija

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Posto nisam bas neki fan Djoganija i nisam ga se previse naslusao interesuje me dok si radio muziku za njega da li ti je ikada palo na pamet da mu uradis neku ozbiljniju pesmu, mislim ne tako jako komercijalnu i neku sa iole ''normalnim'' tekstom. Ne pocenjujem tvoj rad nego me to stvarno interesuje. Da li bi to upste imalo prodju kod nas?
Da se razumemo... Naravno, nije Djogani nekakvo remek delo i najajaca referenca Ateljea Trag, ali jeste veoma bitan, i jeste saradnja duga i aktivna... Ali, mi nikada nismo radili KOMPOZICIJE, tj. PESME Djoganiju! Ali, bas nikada. Radili smo mu preko 40 aranzmana ukupno (ako ne i vise) od perioda 98. kad smo radili neke remixe i tako zapoceli saradnju i posao, generalno. Do dana danasnjeg, Djogani se licno tripuje na izbor pesama, doduse bitno mu je misljenje, naravno... Ali za muziku mi nismo "odgovornio". Pitao si za textove... Da li moze to bolje!? Moze, ali smo textopisci jos manje!

Ok, ne znas njegov opus, ali bilo je na prvom albumu sa Vesnom i na pretposlednjem... par pesama, tj. dve koje su za to vreme bile jako zanimljive, generalno, cak i zvucno... "prekinimo ovaj film" i extended verzija... I "nevidljiva", na ovom drugopomenutom gde je "na silu" itd.

To su dve jajko dobre stvari, dobro rade... E sad, Vesna je tu, kao i uglavnom, polovicna, nista novo.

Bilo je par jako dobrih BALADA koje smo radili sa njima, ali nikada nisu ugledale svetlost dana, iako u fulu snimljene i uradjene, jer su po Djoganijevoj proceni bile nedovoljno komercijalne!

Eto, nadam se da sam ti odgovorio na o0ba pitanja!?

Pozdrav.
perun is offline   Reply With Quote