Quote:
Originally Posted by perun
Apsolutno netacno! Licitiras pojmovima i zakonom, a nisi ga procitala u zivotu! Ne postoji ogranicenje na odredjeni broj kopija bilo cega, pa ni paklica cigareta ili cigara koje ce se deliti u propagandne svrhe! To sto ti tetka ima radnju, pa pricas o troskovima, to nema veze sa ovim!
|
Prvo, nemoj da se ?esti?.
A drugo, pročitaj ?ta sam pisala, pa mi onda kontriraj, jer ovako ispada glupo.
Quote:
Telekom je finansirao Colin album, ili ga je otkupio od nosilaca prava, a CD, iako besplatan, bio je deo paketa koji vredi 200 dinara! Nema tu troskova, to je odluka kompanije da besplatno da nesto sto nije bilo besplatno za njih.
|
Kako nema tro?kova, ako i sam ka?e? da to nije bilo besplatno za njih? Malo si skočio sam sebi u usta.
Quote:
Dakle, logikom bi mogli da kazemo da Telekom vode retardi, ali nije tako! Porez je placen na pakete od 200 dinara, a to sto su troskovi izrade celog paketa mozda veci od 200 dinara je njihova stvar. Racunaj da je bar 35% ljudi koji su dobili karticu nastavili regularno da je koriste, tj. dopunjuju, a tu je Telekom napravio POSAO! Jebes Colu i cenu CD-a, kad na dopunama obrnes stotinak miliona evra za nepunih godinu dana!
|
Nisam nigde rekla da u MTS rade debili, a ako pa?ljivije pogleda?, upravo sam napisala da je poneko i kupio 064 broj zbog Čolinog diska (mo?da i mnogi) i jasno sam odvojila ekonomsku opravdanost deljenja Čolinog diska od ekonomske opravdanosti deljenja diska DND.
Quote:
... P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja!
|
Nisam rekla da je radnja nezakonita, samo sam htela da naglasim da je neko nekad morao te diskove da plati. Da li je MTS platio unapred, pre snimanja, ili je publika platila kupujući disk uz kartu za koncert, ili je kupljeno uz Politiku, ili dobijeno uz mobilni... nebitno je. Neko je nekada morao da plati!
I onda se to gleda kao tira? od nekoliko stotina hiljada koji mo?da ipak ne bi bio postignut da se disk prodavao regularno u radnjama.