Re: Statistika za 2006 u Americi !!!!!
I onda kazu:
Nas popularni pevac prodao preko 500.000 CDa, i mi naravno u to verujemo,
a radi se o tome da je Mobilna Telefonija Srbije uz svaki CD, koji se inace prodavao za 200 dinara, kao "poklon" davala besplatan 064 broj, i 200 dinara kredita, sto nam kazuje da je svaki "kupac" tog CDa primio MITO od najmanje 400 dinara da bi kupio CD, ako se na taj surovo objektivan nacin stvar predstavlja, zar ne?
kao "vlasnik" jednog od aranzmana, koji silom "delim" sa nekim likovima koji su u tom "projektu" ucestvovali, cemu mogu da se nadam sto se tice mehanickih prava od prodaje istog CDa? Odgovor se nalazi u igri domina:
"DUPLO GOLO"
Da Bearovi navodi makar pokusavaju da nas upute na STVARNO STANJE muzicke industrije u USA, pa i u svetu (bez Indije, Turske, i ostalih azijskih zemalja)
Moje je licno misljenje da jos jedino sto moze da utice na prodaju CDa, moze biti originalan, i tezak za kopiranje omot, i na njemu podaci i fotke, jer sve ostalo se piratizira po ceni koja je trenutno oko 10 dinara, sa tendencijom pada, ma o kakvoj se "zastiti" radi, zar ne?
Osim piraterije MP3 ili kako ga iz miloste zovu "mrz" je jos jedan od "ubica" muzike po mome misljenju, to je kod mene toliko duboko, da sam, kada sam birao radio CD za auto insistirao da NE MOZE DA SVIRA MP3!!!
a takav sam i Discman kupio (Sony, koji sam jedva nasao)
Mislim da je muzika zbog svega ovoga vec u samrtnom ropcu, ili "metastazi" cemu je ogromno doprineo i POPULIZAM bavljenja muzikom, o cemu sam vec diskutovao, da ne ponavljam, i da ce pronalazenje leka biti veoma tesko za smrtno bolesnog pacijenta, koji je svojevremeno bio uzvisena umetnost, "hrana i lek za dusu", uteha, lek od usamljenosti, da ne navodim vise razne jeftino-metaforicko-pesnicke izraze...