View Single Post
Old 02-06-2007, 12:01 PM   #25
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Re: Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija

Quote:
Originally Posted by paki View Post
Ovo jednostavno-nije tacno.Poslusaj nesto iz Apogee centaur serije i cuces detalje koje u zivotu nisi cuo.Ovo su ribonski zvucnici i nemaju probleme koje imaju klasicni zvucnici,traze prostor i dobro pojacalo a onda razaraju kako rade.To su odavno skontali gospoda iz firme Adam pa implementirali malo ribona u model A7 veoma popularan na ovom forumu.Poslusaj i Pro-ac,oni su klasica(bez ribona)ali ces tesko da dobijes detalje sa ns10 kao sa njima,to i prostornost su im glavni aduti i nemilosrdni su.Elektro statike ne pominjem jer su ezoterija i preskupi ali ko ih barem jednom cuje...ne zaboravlja te utiske.I ja imam NS10m jer imaju svoje dobre strane a u studiju mozda presudne;relativna neosetljivost na lose akusticki obraden prostor,brze su,imaju odlicnu frekventnu karakteristiku s obzirom na zapreminu,ne unose mnogo harmonika u reprodukciju, odnos kvalitet-cena je neverovatan,izdrzljive su i to je to...sve ostalo je prosek.Da ne zaboravim,radene su tako da zvuce dobro na maloj razdaljini zvucnici-slusaoc sto je takode bitno u studiju pa eto otkuda ih toliko tamo.Zaista sjajna kutija za onoliko koliko je kostala ali sto se detalja tice...hm...pojele bi je Hi-Fi zveri.Kada hocu da cujem detalje i prostornost-pali se Kef reference i 300B i putujemo u drugu dimenziju .
Sto se mene tice kada bi recimo trebao da biram izmedju Apogee centaura i NS10 uvek ali bas uvek bi izabrao ovo drugo. Taman posla da je to los zvucnik i da je zvuk koji izlazi iz njega labav ali eto to bi bio moj izbor . I naravno ako je samo slusanje muzike u pitanju uvek dajem prednost lepuskastom zvuku HI-FI kutijama ali ukoliko je u pitanju rad sa muzikom onda nema polemike, pogotovo izmedju kutija iste ili slicne cene. U principu treeba imati od svega , bas kao sto ti(cini mi se) imas, pa porediti svoj RAD i na svim sistemima. A pravo da ti kazem ni usi nam nisu iste, neko nesto cuje neko ne. Opet ide ona stara izlizana "koliko para......" !!!

pozz !
nenad is offline   Reply With Quote