Quote:
Originally Posted by roginator
ajde super...
malo diskusije
Za ona s windowsima si u pravu....
tu bi se slozio s tobom ali je cinjenica da je windows bugovit!!!
|
Cinjenica je da je svaki veliki i kompleksan komad softver (velik i kompleksan komad bilo cega) podlozan bagovima, greskama. I boing 747 je kompleksan , pa i pored toga sto se stalno unapredjuje (tu cak postoji motivacija ili dvije vise, bas zato sto se radi o ljudskim zivotima), bas to sto je sastavljen iz stotine ili hiljade funkcionalnih cjelina (kao i operativni sistem) nazalost prouzrokuje njegovo rushenje (jer se ipak ne mogu predvidjeti sve okolnosti u kojima ce 747, a u nasem slucaju OS raditi i funkcionisati). Da je Mac + OSX za nijansu (ponavljam, u pitanju je samo jedna manja nijansa, i to je upravo implikacija otvorene arhitekture PC-a) cvrstci i stabilniji od win+PC, to je tacno, ali je i daleko manje fleksibilan + ekstra skup...
Quote:
MIDI TAJMING....
pa neznam koliko ti imas iskustva ali od ataria, preko PCa, pa sad do g4 imao sam sve kombinacije midija s MOTU , UNITOR, MIDIQUEST i MIDEX midi periferijama....prije 10 godina na atariju je sve radilo super tocno...priblizio sam se tome tek na g4 s unitorom....
imam 40 tak midi hardwarea(sinteva)...i cinjenica stoji da sve radio jako dobro ITB kada trigamo plugove, ali komunikacija prema externim midi masinama je PAKAO...
MIDI NA PCu PLIVA..i TOCKA.
i to na losim i na vrhunskim Konfiguracijama...naravno da negde vise i negde manje ali PLIVA
|
Iskreno, imam malo iskustva na tom polju, ali svoje misljenje sam naucio da pravilno gradim (i u tome uglavnom uspjevam) na racionalnom razlucivanju onoga sto logicki jeste, i logicki nije, kao i da selektivno iz tudjih iskustava izvlacim realno stanje stvari...Drugim rjecima, a na konto tvoje price, svi koji koriste PC u studiu (na osnovu svega do sada izreceno sa tvoje strane) su blago receno mazohisti...A to se drastivno ne podudara sa elementarnom realnostcu....Moguce je da postoji problem sa midi tajmingom, i niko to ne spori...Ja sam samo rekao da postoji, i moguce je napraviti PC koji ce biti jednako stabilan kao i pomenuti G4 (zapravo, cijela frustracija i bjezanje od PCa je pocelo sa proizvodnjom mikinih i zikinih, perinih custom/sklepanih PC-a)...vjerujem da je prica skroz drugacija kada se radi o brendiranim DEL, HP, IBM racunarima...
Quote:
KVALITETA ZVUKA:
NO KOMENTO PREMA VAMA.
ocete uporedne testove recimo :
arturija prophet ili NI pro 53 vs. Prophet 5 rev 2 ili rev 3
NI FM8 vs DX7
Minimonsta vs. MINIMOOG
arturija CS 80 vs yamaha CS 80
ili bilo koja druga kombinacija
mislim da i moji klinci s 5 godina cuju tu razliku..i na BLIND TESTU 
to sto se tice sinteva, a zatim sve drugo....
ne kazem da je to neiskoristivo ali .....kao sekundarna sirovina IN THE MIX
recomo test VRHUNSKOG red 3 na tulsima i HARDWAREA RED 3...
|
Ma nema potrebe za persiranjem

...
Tvoji klinci (cestitke na potomstvu

), takodje vjerujem da takodje vec znaju da ne treba mjesati babe i zabe...Nismo se dobro razumjeli, jer sam ja prevashodno mislio na mit ili tvrdnju (za koju ne kazem da je laz...kao sto rekoh, bice provjereno u striktno kontrolisanim uslovima) oko toga da postoji razlika u zvuku koji izlazi iz Mac-a i PC-a sa istim audio interfejsima...Razlika u zvuku izmedju hardverskih i softverskih synthova naravno da postoji jer je srz i bit istih potpuno razlicita. Kao sto postoji meso, i sojino meso koje preferiraju vegetarijanci, oboje su nutritivno slicna jela, postizu isti cilj (nutritivno zadovoljavanje organizma odredjenim hranljivim materijama, u ovom slucaju prevashodno proteinima), a bazirani su na potpuno razlicitim stvarima koncepcijski.
Quote:
+ konverteri ...NAJBITNIJA STAVKA NA DAW MASINAMA....
a tu se da pricat puno
|
Tacno...ali ne vrijedi ici u daljnju diskusiju, jer se i ovdje sve svodi na ukuse, a o ukusima ne vrijedi raspravljati.
Quote:
IZUZETNO LOSE SABIRANJE IN THE BOX....i stojim iza toga...
POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
|
Kao sto rekoh, da je tako, svaki mix koji izadje iz softvera i PC-a bi bio izuzetno los, gotovo neupotrebljiv...To je naravno daleko od istine (a demanta imas svuda oko sebe i u svijetu...). Kao sto rekoh, rumski ce, nadam se u bliskoj buducnosti, staviti tacku na sve ovakve i slicne nedoumice...Barem se nadam da cemo imati sredstava, a volje sigurno nece nedostajati

...
Eto toliko...Poz