Quote:
Originally Posted by dawid
Ivane, zanima me, posto u rostilj nisi stavljao nista, koliko si sprecio zvuk da izlazi izvan prostorije? Ja razmisljam bas zbog toga da stavim jos jedan rostilj od 5cm, da ga napunim mineralnom vunom i zatvorim ivericom, pa onda sve isto kao ti. Jel potrebno tako nesto ili si ti zadovoljan sto se toga tice?
|
obicno se ne petljam u ovakve diskusije, ali sam skoro gledao kako prave profi programing sobe.
sve su bile u postojecoj, velikoj, prostoriji. kao kocke. konstrukcija od drvenih greda (za oblik sobe). Zidovi - od spolja: 2 reda gipsanih ploca (18mm svaka) zakucane na rostilj, ispod 12 cm (debljina greda) napunjena sa Rockwool-om. sa druge strane grede opet 2 reda gipsane ploce. Onda vazdusna pregrada 10 cm, pa sve opet isto..2 reda gipsa, rockwool i opet 2 rega gipsane ploce. Unutra u sobi, ide jos jedan mali rostilj ispo koda su tretmani za zvuk..bass traps, difuzori (sper ploca sa milion izbusenih rupica itd..) i preko platno.
A cela soba stoji na 10 cm gumi, da se nebi prenosio zvuk.
Vrlo dobra separacija, cepili smo unutra mnogo jako na velike zvucnike, a napolju se cuje kao da neko slusa walkman pored tebe. Ah, da..vrata su debele 20 sm, punjena peskom i imaju gumu na obodima.
ima tu jos sitnica, ali ovi je uprosceno. da zvuk ne izlazi iz sobe, glavna je masa (puni tabli svega i svacega) i svi spojevi zaliveni sa silikonom.
toliko..
ps ima na internetu tona clanaka i slika i skica.