Ako ima? dovoljno novca, mo?e? osnovati svoj label i poku?ati da dobije? distribuciju preko nekog Mayor-a. Ugovori sa Mayor record company oko distribucije se daju po slede?im uslovima: minimum obrt od 2 miliona dolara na godi?njem nivou. Po?eljan obrt je 10 miliona. Treba da se napravi business plan, i tu da se specificira ta?no ?ta misli? da uradi? u toku godinu dana, pet godina i na du?e staze. Mora? da ima? ve? klijentelu, dakle artiste koje misli? da izda?, mora? da ima? PR department, legal department, A&R department, i tako dalje, da ne idem previ?e u sitnice, va?no je da si odvojio odre?enu sumu novca koju misli? da ulo?i? u kompaniju da bi dobio distribution deal, ali to je mo?da malo previ?e komplikovano za de?ka iz Mirijeva ili ?arkova.
I nisam o tome ?itao, to mi je do skora bio posao.
[/QUOTE]
eto, bas lepo sto imamo na forumu ljude "iz posla". Koji posao i gde, ako sme da se zna? Jel u Nemackoj..
Ovde je moj drug dobio label deal sa Mercury records - nikad nije to radio pre, nema biznis plan, nije dao nikakve pare ali ima jednog dobrog artistu...nema pravila! Ako si "hot" i ako vide da mogu da zarade pare od tebe - sve moze!
A i ja sam imao label (mali, ali izdao 12 singlova) pre par godina...od tih 12, 4 su posle potpisale velike kuce (Warner, London, ZTT itd..) tako da znam kako sve to funkcionise, nemoj da se brines!
Sve moze (i ne moze!) Sve je tako blizu - a tako daleko ! Neko se sve vreme lozi da je blizu , a u stvari nije i u tome mu prodje vreme / mladost / zivot...
Razlog zasto sam "strog" i bez dlake na jeziku je sto nema smisla tapsati po ledjima ljude i govoriti da je nsto dobro i davati im laznu nadu, kad nije. Samo ih teras da gube vise vremena uludo... Opet, ako je neko stvarno resio, niko , pa ni ja , ga nece pokolebati. Samo napred...
Najvaznija je objektivnost. Kada posle nekog vremena preslusas pesmu koju su ti odbili, kad se sve slegne itd..onda shvatis da i nije tako dobra, i kazes sam sebi da su oni ipak bili u pravu....to sve dolazi vremenom!
ajde sad dosta prepucavanja, moram da hvatam autobus za Zarkovo...ha,ha,ha,