Quote:
Originally Posted by Gmile
Probaj Majestic...
|
..a prethodno se naoruzaj doooobrim strpljenjem dok ti ucita semplove,ako usput ne zataji(mislim na majestic).jeste da je mozda bolji od trilogy-a,ali kosta vremena....da bi posle ucitavanja skapirao da ti taj preset,koji si upravo ucitao,bas i ne zavrsava posao,pa onda opet ucitavaj drugi,pa cekaj...i tako, kad sve preracunas, mnogo se vise isplati da nadjes zivi bass,pristedis vreme,cpu i jos stosta,i ne maltretiras se oko sviranja i programiranja:slaping-a,sliding-a,gliss up,gliss down-a......covek ti sve to lepo u jednoj audio traci zavrsi i opusteno....a za demo(ili zezanje),i vb-1 ili super quartet's bass moze da ti posluzi
a za gitaru tek da ne govorimo.virtual guit. (obe verzije,i electr. i acc.),sam skinuo posle par dana,koji ce mi ..... vst gitara koja prepoznaje 3,eventualno 4 vrste akorda(dur,moll,7 i mozda (u afektu)neki dim ili maj)i vrti isti loop k,o sumanuta.takve gitariste smo nekad gadjali limenkama(praznim) na igrankama raznim! real guitar sam jedinu od gitara i ostavio,cisto za demo snimke, i to uglavnom solo deonice i to kad mi nije pri ruci ortak gitarista,koga sam zaduzio za narednih 10 leta izradom nekih njegovih promo-snimaka.nije da ne moze da se radi,sve moze,ali treba neuporedivo vise vremena za dobar programing vst instrumenta nego da se odsvira zivim instrumentom. sto vreme vise odmice,sve mi je manje vst instrumenata na kompu.lepse i kompu,a i meni.ostade mi samo the grand,hammond organs,neki gudaci i jos par etno instrumenata,koje bi mi,zbog dimenzija i geografske udaljenosti,bilo malo nezgodno doneti u sobu da snimim.
ziveli zivi instrumenti!