View Single Post
Old 29-05-2007, 10:42 AM   #88
sgracanin
Banned

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Nije Mirijevo, nego Zarkovo !!!

A za mehanicke royalties - ko je rekao da nisam cuo za njih....pa od cega sam kupio pola studija? ? ?

Nego sto sve to ne ide kako ti mislis, procitao si i (pola toga pogresno preveo ili video na TV-u) i sad mislis da si sve prokuzio! E da je to tako lako....svi bi bili face.

Odu u disko kucu, kazu direktoru::" e ajde da ostampas 5 miliona CD-a, pa ce meni tvoja disko kuca da uplati 1M$ na ime publisinga, a ja cu tebi da munem nesto u dzep!!?"

e moj prijatelju...

A ti Heatman, nemoj da kukas, ako ima comp, to je sve sto ti treba....samo nemoj da mislis da su prvih 10 ili 15 pesama dovoljno dobre za izdavanje. Fatboy Slim napravi za svaki album 80 pa bira 10 !!!
Lepo da si kupio pola studija na mechanical royalties, uvek volim da čujem da je neko uspeo. Ka?i ljudima koja agencija ti skuplja taj novac, da bi i oni mogli da se prijave ako im se ne?to izda "napolju".

Nemački mi je maternji jezik, a engleski govorim bolje nego srpski, pa mo?da se stvarno ne?to izgubilo u prevodu, jer mechanical royalties se ne daju prevesti sa mehanički royalties. Disko kuća je ono gde John Travolta u "Saturday night fever" tanca sa onom ribom. Mayor record company je ne?to drugo.

Ako ima? dovoljno novca, mo?e? osnovati svoj label i poku?ati da dobije? distribuciju preko nekog Mayor-a. Ugovori sa Mayor record company oko distribucije se daju po sledećim uslovima: minimum obrt od 2 miliona dolara na godi?njem nivou. Po?eljan obrt je 10 miliona. Treba da se napravi business plan, i tu da se specificira tačno ?ta misli? da uradi? u toku godinu dana, pet godina i na du?e staze. Mora? da ima? već klijentelu, dakle artiste koje misli? da izda?, mora? da ima? PR department, legal department, A&R department, i tako dalje, da ne idem previ?e u sitnice, va?no je da si odvojio određenu sumu novca koju misli? da ulo?i? u kompaniju da bi dobio distribution deal, ali to je mo?da malo previ?e komplikovano za dečka iz Mirijeva ili ?arkova.

I nisam o tome čitao, to mi je do skora bio posao.

HeatMan, nemoj biti razočaran ?to je put do uspeha te?ak. Da nije tako, ne bi cenio uspeh kada i ako ti dođe. Ne bih da ti kritikujem muziku, osim da ti ka?em da instrumentalna muzika ima vrlo specifičnu primenu. Ako misli? da pravi? muziku za film, za reklame, d?inglove i tako dalje, ili pak autorsku muziku onda izdavača tvoj agent tek mo?e da kontaktira kada već ima? ne?to ?to se zove "track record", dakle mora da poka?e izdavaču da se tvoja muzika mo?e prodati. To se posti?e time, kada ima? dokaz da je neko drugi već iskoristio tvoju muziku u komercijalne svrhe. Uspeh ili neuspeh tog produkta je tvoj "track record".

Sandy ti je lepo napisala. Uradi muziku za neki studentski film. Pove?i se sa nekom talentovanom ekipom, i mo?da vam uspe da plasirate film na neki festival. Postoje i druge mogućnosti, ali najva?nije ti je da se tvoja muzika i tvoje ime pojavljuju u javnosti, ne bi li ti napravio sebi nekakav "track record", sa kojim bi onda tvoj agent mogao da ti uglavi kakav-takav deal.
sgracanin is offline   Reply With Quote