Thread: Muce me peekovi
View Single Post
Old 26-05-2007, 02:58 AM   #30
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Muce me peekovi

Quote:
hvala phil na uputama...probatcu malo da radim na taj nacin...e sad, na kick,snare, hatove, bassline itd. sam stavljao compresore, no jedan frend mi je reko da ako hocu poglasniti radim s limiterom a ne kompreosorom, ja sam kompresirao te naknadno mu nagario gaina...dobio jesam jaci sound u "konacnoj" slici...citao sam prije o tome na forumu ovdje, i postoje mnoge diskusje glede toga...
Limiter i kompresor su ista stvar razlika je kao sto sam ti vec rekao samo u parametrima.Limiterom se smatra kada je odnos kompresije iznad 1:10.Limiterom ces samo da totalno degradiras signal tako da ti ne preporucujem koriscenje istog sem u situaciji koju sam ti vec naveo u proslom postu.
Probaj da radis sve iz pocetka.Znaci prvo namesti nivoe tako da ti miks skladno zvuci.Na pocetku se nemoj opterecivati jacinom izlaza vec gledaj da ti ni jedan kanal sam za sebe ne pikuje.Onda probaj da uradis neki eqvilajzing tamo gde ima potrebe za tim.Na kik, snare i bas se obicno stavlja kompresor dok to nije slucaj sa hi hatom i cinelama.Pazljivo upotrebljavaj kompresor, nemoj odmah da ides na neke vece odnose kompresije ako za tim stvarno nema potrebe.Takodje pazljivo postavi i treshold da bude iznad nivoa shuma jer ces u suprotnom kompresovati i shum pa ces samim tim i imati vise shuma na snimku.
Kada napravis neki mix kojim si zadovoljan i gde po kanalima nista ne ide u crveno onda na master stavi ona dva plugina koja sam ti pomenuo i podigni nivo kompresorom pomerajuci treshold ali pazi da ne preteras jer ce u suprotnom to lose zvucati.Samo slusaj i koriguj trudeci se da pluginove koristis samo u nuzdi jer obicno kada natrpas mix svim i svacim na kraju od toga ispadne samo gore. Pozdrav
phil.milmax is offline   Reply With Quote