Thread: Muce me peekovi
View Single Post
Old 25-05-2007, 02:05 AM   #6
slowstar
Pro Member

Default Re: Muce me peekovi

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Da nema limitera na masteru, vecina danasnje muzike bi zvucala mnoooooooooogo drugacije. Izbroj koliko ima o i dobices neki prosek koliko bi to u decibelima bilo izrazeno. Rasce jos malo... posto je ostalo jos svega 1 do dva dB do kraja puta. ajd ko ce prvi napraviti takav album
Upravo to "naduvavanje" upropastava muziku, tu mislim narocito na chill out, i uopste "baladne" stvari. Iz straha da im numera ne zvuci tise od ostalih na airplay, velika vecina "Duva" sa wavesom L2 ili L3, ili Inflatorima i slicnim toliko, da kada se pogleda waveform, to izgleda k'o da je neko ofarbao sve u crno, to je katastrofa, dinamike nema ni u tragovima...Mislim da to nije dobar nacin, izuzev za "najcrnje" dens i DNB ili jungle, ili kako vec zovete numere. Primetio sam da kod finije Americke produkcije (Quincy Jones, Baby Face, Walter Affanasiev ) ta pojava izgleda drasticno manje izrazena, i samim tim je malo finiji opsti zvuk. Kada god se "preduva" sa master limiterima, (multi ili single band, svejedno) na kraju signal uvek malcice ili malo vise "Krlja" jer dolazi do distorzije verovatno u analognom delu, ili jos gore u DAC-u, ne znam strucno da objasnim, ali tvrdim da svi preduvani snimci, i kada se slusaju na vrhunskoj opremi i sa originala, imaju to fino doduse, ali prisutno "Krljanje" - ne znam kako da opisem taj prizvuk...

Last edited by slowstar; 25-05-2007 at 02:08 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote