View Single Post
Old 24-05-2007, 11:40 AM   #2
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Default Re: Pitanje za vlasnike EMU 0404

Na papirologiji koja dolazi uz karticu stoji da instalacioni prozor zakloni Windowsovo upozorenje o kompatibilnosti, pa izgleda kao da se instalacija "zabila" i da kartica ne može da se isntalira. Rešenje je "Microsoftovo dugme" na tastaturi, kako bi mogao da klikneš "Continue Anyway".

Po defaultu u (ako me sećanje ne vara) "Main Inserts" stripu kartice dobiješ postavljen reverb (DSP reverb samog chipseta). Odmah ga isključi - naravno, ako želiš "what you hear is what you get" slušanje - ali ćeš onda možda morati da malo stišaš master out (volume main mixa). Svaki malo trajniji peak overdrajvuje master out ako je na 0,0 vrednosti - stalno se pale "clipping" lampice, valjda su zato i stavili taj reverb na master šinu. Ja sam izabrao da živim s tim - master out je na 0,0 i ignorišem crveno - ti pogledaj kako ćeš.

Meni samo to pada na pamet - sve ostalo mi se čini straight jackin'. Sa default sesijama sve radi kako treba, pazi da ne vučeš in i out kabliće, ako krene krckanje i puckanje prebaci sesiju na 48.0 kHz...
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote