Quote:
Originally Posted by Max
naravno sutra bi ga dao za neki ADAM....ali to je druga prica.....Ja sam zeleo i jos uvek zelim da cujem sta se desava na 35 Hz .
To ne mogu na Gensima pa cak ni na malim Dyns ima da ne dajes velike pare za AIR jer neces dobiti sonicni kvalitet bolji od obicnog Dyn a a platices skoro dva puta.....probao u inostranstvu .....
|
Evo, "beli chovek zbori mudre rechi" To je tacno i moj stav sto se HRa tiche, bio kod mene na probi (jako mi je mala soba - 4,5X5,2 metra, sa 3,25 plafon)
pored toga sto je jako glomazan i tezak za "home studio" mislim da su mu basovi predimenzionirani, i kada svira jako nisko, to sto svira jednostavno NIJE TACNO, nije istina...(ogradjujem se na moju sobu, ali posto u istoj slusam jos 4-5 pari zvucnika, imam neki "reference")
Jako je tesko, skoro NEMOGUCE REALNO CUTI sta se desava na 35 hz, ako rezija nije 12 metara NAJKRACA DIMENZIJA (ne racunajuci visinu) pa ma o kakvom se monitoru radi. Mislim da oni pasivni vuferi iza HRa kvare stvar, jer pridonose da se amaterski izrazim "muljavini i frfljanju" Slican problem, da se tako izrazim, mada iz sasvim drugog razloga (transmission line) imaju SVI PMC zvucnici koje sam cuo, a cuo sam nekoliko na demonstraciji u Beogradu,
u Palmoticevoj...To se odnosi i na najmanji, aktivni, koji je jedan clan foruma pominjao sa odusevljenjem, sa cim se apsolutno ne slazem, tek kod tih zvucnika je sve ispod 70 hz prevara!!! (basovi doduse postoje, ali su lenji, bez agilnosti, i "zvone" mnogo posle prestanka izvora, zahvaljujuci "transmission line" principu, koji su svi sem PMCa napustili,) a jedna ranije cuvena firma "Lockwood" koja je ugradjivala divne "Tannoy" zvucnike u svoje transmission line kutije je propala upravo iz tih razloga (kasnjenje bassa zbog transmission line) Da se vratim malo i na HR, tu je T. line zamenjena pasivnim vuferima, da se na drugaciji nacin dobije isti ili slican rezultat...
Nadam se da ce Boggy kao veoma verziran ovo da procita, pa ako sam u pravu i da se koliko - toliko slozi sa mnom, da ne ispadnem opet "radikalan u stavovima" sto neki forumasi kazu. Ponavljam, laik sam sto se tice tehnologije i akustike zvucnika, al' sam zato naslusan "do bola" a to radim i dalje, "visedecenijski"...
Poz, i izvinjavam na duzini posta i gnjavazi, iz najboljih namera!