Thread: Mackie HR 824
View Single Post
Old 22-05-2007, 11:08 AM   #46
d3houseworks
Member

Default Re: Mackie HR 824

Quote:
Originally Posted by liman021 View Post
hey super zabava je cela ova pricica(za pivo i kokice razonodu).moras poslusati sam zvucnike inace nista od zadovoljnog kupca.kao i svi i ja imam svoje misljenje ali ti to ne bi bas pomoglo.bas kao ni misljenja ostalih.reci cu ti samo jednu stvar,i mislim da je to najbitnije.rascisti sam sa sobom prilikom slusanja monitora da li ti vise odgovara hifi prizvuk ili ostar ,rezak, suv i krt zvuk.iz ovih postova moze se zakljuciti samo jedno a to je da monitorski zvucnik sa hifi prizvukom ima daleko bolju prodju (prijatniji je za dugotrajno slusanje)nego nego ostar monitorski zvuk.e sad...
Vjernost, linearnost...ako da ka?em....Alesisi m2 su dobro slu?ili sve ove godine ali samo do cca 500 hz. Ispod - terra incognita. Kod muzike koju ja radim (www.myspace.com/d3houseworks) bitan je taj donji dio gdje se de?ava puno toga - kick drum, bass, donji dio električnog klavira - ako ne zna? ?to se de?ava 40-500, sve se slijepi-bas , rhodes, kick.....Na kraju moram radit zihera?ki starinski Chic sound-hi pass od 100hz do 0 za bas i neki starinski kick (opet zihera?ki - daska na 2-3 khz i boom dio oko 100hz)

Hvala na sugestiji da se "probaju zvučnici". Mo?da je to moguće sa nečime čega ima u dućanu, ali kad je riječ o skupljim stvarima, rijetko kada ćete naći ba? da će vam netko htjeti dati zvučnike na dva dana, a kamo li da to bude nekako paralelno (mislim, 2 para)

?to se tiče 824 vs BM15, kao ?to rekoh, na PSW i Gearslutz nekako bolje prolaze Dynaudio i Event od Mackiea. A opet - za Mackie sam čuo brdo pohvala.......Dobio sam finu cijenu za BM15, pa mislim da će ići Dyn. Ali prije toga idem u jedan showroom slu?at 824.....

Ne znam tko je rekao ne?to u stilu "j*****e? onog tko pita za zvučnike umjesto da ih slu?a... Krivi pristup - za?to ne bi pitao nekog tko je bio u prilici čut ne?to... Pa ni?ta me ne ko?ta malo skupiti informacije od nekog tko se bavi istim poslom ko i ja....
d3houseworks is offline   Reply With Quote