Quote:
Originally Posted by Max
.... budalastina ....... ( izvini na izrazu ) ....... to je monitor od 7 pari koje sam uporedjivao koji najmanje oprasta , zato sam ga i uzeo ...... veruj da Dyn si daleko vise oprastaju , ako o tome pricamo .... zato i lepse zvuce .... sto je lepo za slusanje muzike ...... ali manje za rad IMO .....
Pleeze ...... kad dajes ovakve konstatacije , potrudi se da budu realne .....
Pozdrav
|
Necu se sloziti sa tobom, posebno ne sa tonom kojim se obracas i impliciranjima da je neko koga ni ne poznajes lupeta i da ne zna sta je cuo.
Ne znam sta ti daje za pravo da mislis da je jedino tvoj komentar potpuno validan???
Uz svo postovanje prema tvom radu ovog puta si pogresio.
Sve sto je napisao stoji do poslednje reci, zapravo cak je i gore od toga jer je HR "oprostio" citavih 21db boosta na EQ na test numeri ( uzeli smo Santaninu stvar i malko se igrali peaking i shelving karakteristikama i " vadili " instrumente iz mixa pa onda A/B sa drugim parom monitora koji je kasnije zamenio Mackie - Znaci najbanalniji moguci test), da ne pricam o odzivu tranzijenata koji kod HR-a izgledaju kao da ima odziv od par milisekundi kasnjenja .
Jako lepo zvuce sve je veliko, shiroko, duboko ( preko svake mere) ali to realno nema veze sa studijskim monitoringom, posebno ne za 1000 +eura .
Licno, Mackie HR 824 NIJE VREDAN TIH PARA ZA OZBILJNOG SNIMATELJA-PRODUCENTA ili ko to namerava da postane.
Definitivno se slazem sa tobom da neko presudi sam sta mu pase.
Zapravo je pocelo da mi ide na zivce to isto pitanje - odes poslusas i ako to tebi radi kupuj, a ako nekom stalno treba tudje misljenje kako nesto zvuci onda bolje da se ne bavi ovim poslom.
Vase usi su jedino krajnje merilo, sve ostalo je manje vazno.