View Single Post
Old 20-05-2007, 09:26 AM   #3
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Re: Separacija po grupama za mastering...

Ovo je skroz O.K. Ovo je odlicno resenje za ljude koji bi da smiksaju master. Ja sam jedan od takvih.Naravno da je najbolje da master rade ljudi koji se GODINAMA setaju po master sobama gde je slusanje sredjeno na skroz, ali svejedno da li se salje na master ili ne, ovo je dobar nacin da se i covek koji miksa priblizi konacnom zvuku pesme a samim tim i da "vidi" problem(ako postoji) u samom mixu. Uvek nesto zeza, nesto se muti nesto izlazi prstavo. Doduse probao sam jednom samo sa posebno izvezenim bubnjem i basom na jednoj strani i ostalim instrumentima na drugoj. Problem mi je bio mutan bubanj i bas, hteo sam da ih malo otvorim jer kad sam to pokusao sa kompletnim mixom ostali instrumenti su se zaostrili da je zvucalo . Uspeo sam da to, da kazem, odradim ali eto da sam se malo potrudio sve sam to mogo i u mixu da sredim pa pravac wavelab, ali eto barem sam nesto naucio. Ja SVE radim ITB, i to na ne bas nekom slusanju(ns10,matori hi_fi hitachi, creative inspire P280 i mali plavi TEAC od 5W) pa mi je ovakav nacin itekako od koristi. Tako je to kad covek hoce da bude SAM SVOJ MAJSTOR, bukvalno od sviraca preko miksadzije do masterdzije . Lose je to znam, ali za sada moram ovako(LOVA LOVA LOVA). Okacicu moj primer ovakvog nacina (nazovi) mastera.
nenad is offline   Reply With Quote