Ljudi bre vi odoste u totalnu filozofiju.. ne bitno, u svakom slucaju sto se tice kicka ( ako ti je potrebno nesto u stilu astrix-a, sub6-a, infected-a itd. znaci fullon trance kao i razne varijante na datu temu(pri tome ne mislim na taj booom kick koji pominjes, mada moze i to ako treba) ) postoji VSTi bazzism, ne znam koje firme, koji za osnovu sinteze koristi metod iz tutorijala infected mushroom-a koji su pre ko zna kolko postavili na svoj sajt. Synth je ekstremno lak za koriscenje, ima svega sest parametara, a daje odlicne rezultate. Uz malo dodatnog ekvilajzera i kompresora mozes dobiti bas svasta, pogotovo za elektronsku muziku. Tolko o sintezi od mene

.. e sad, uvek imas onu drugu varijantu, banke semplova, od kojih su sto se tice kicka za bilo koju elektroniku po meni najbolje "vengance essential club sonds" vol.1 & 2.. kickovi su im stvarno vrhunsk i maximalno upotrebljivii..
takodje negde sam procitao da govoris o stavljanju reverba na kick. to ti ne bih bas preporucio sem u varijanti da uzmes jedan sempl kicka, stavis na njega reverb koji hoces, eksportujes ga pa kad ga ponovo ucitas u traku odseces reverbtail da se ne bi klao sa basom inace moze svasta ruzno da se desi.. opet ni ova varijanta nije bas naj srecnija jer ce ti reverb dodati ne zeljeni stereo kicku ( koji je potrebno da bude apsolutno mono)i umanji ti mu prezentnost i silinu koju treba da ima kao nosilac ritma, ali ako radis kao sto sam gore reko onda mozes kao insert na kanalu kicka posto ga ponovo ucitas da stavis nesto kao otiumFX basslane koji ce ti signal opet skupiti u mono.. ili umesto rucnog secenja mozes da stavi neki gate.. generalno ne volim kombinaciju kick&reverb sem za efekte ali opet to je moje licno misljenje