Quote:
Originally Posted by Ogi
Upravo sam otvorio link MasterAcoustic-a...
Video sam uredjaj kod Aleka Aleksova, ali ga nisam cuo...
P.S.
Jel' ovo vec prelazi u off-topic?
|
Paaaaa... ne bas previse, po meni, posto upotreba analognih sabirnica u masteringu ima smisla samo pri masteringu po grupama, inace bi mogli da saberemo samo levi i desni kanal, sto sumnjam da je pametno
Upravo su analogne sabirnice, skupi analogni kompresori i jos po nesto razlog zasto u nekim slucajevima opravdavam mastering po grupama, ma da je istina da je to vec na granici sa mixom...
U Perunovom slucaju stvari zaista stoje drugacije... covek ima SSL sto, sa svojim master buss kompresorom, dosta drugog hardwera... i zaista tesko da moze to da ima smisla u njegovom slucaju...
Da je 99-te od sprava imao to sto danas ima, NATO bi ga definitivno proglasio za legitimnu vojnu metu, jer sam siguran da bi im zracenja Perunovih trafoa privukla paznju, pa bi njihovi generali utripovali da se radi o nekom tajnom i opasnom Srpskom PVO systemu
Ako primena separatnog masteringa nekome omoguci kvalitetnije zbrajanje grupa, kompresovanje i ekvalizaciju grupa ezotericnim spravama, a covek tako nesto vec nema u svom studiu-ateljeu, onda... uz proverenog i dobrog mastering engineer-a... zasto da ne? Opet kazem... jeste to na granici sa mixom, ali, ako to omogucava poboljsanje kranjeg rezultata na ovaj nacin... onda... nema razloga ne raditi i tako... cilj opravdava sredstva...