View Single Post
Old 18-05-2007, 01:58 AM   #4
slowstar
Pro Member

Default Re: kad si pao na........?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Znam da covek ne voli . A da je revolucija- jeste
E, na to je teeesko odgovoriti, posto je "padova" bilo vise
Sto se DX7 tice, bila mi je u posedu, i prva a i druga verzija ako se secam naziva bila je DX7 II fd, sa flopi diskom sa leve strane. I pored inicijalnog odusevljenja nekim soundovima kao sto je tada bio Rhodes piano, a bogami i Bass guitar, i neizbezna "Caliope" (shushtava frula, 'a la' kaval, ili pan)
neizbezna kasnija reakcija je bila da je osnovni zajednicki zvucni karakter bila velika "suvoca" sto se kasnijom analizom moglo objasniti faznom perfekcijom svih operatora (da ne gnjavim, ali laicki, FM sinteza se sastoji od tzv "operatora" koji su kod prvobitne verzije DX7 imali samo "sinusni" talasni oblik, i koliko god "naslagao" razlicito povezane operatore, sav zvuk je bio kompletno "u fazi" i to je davalo osecaj suvoce i dosade posle dugog slusanja i rada).
Moj prvi "pad" je bio kada sam cuo plocu "Man child" Herbie Hancocka, u kojoj je svirao nesto sto je u opisu navedeno kao "Oberheim polyphonic synthesiser"
posle cega sam pao u "histeriju", potrosio ogroman novac na tel. razgovor sa Amerikom,(mislim Cupertino, California) gde sam uspeo da nagovorim tadasnju sekretaricu Toma Oberheima da ga zamoli da mi ustupi jedan primerak, koji nije bio namenjen za prodaju,(morao sam da "placem" na telefonu, i cak da pretim samoubistvom) i da ga hitno posalje u Manny's music store u New York, a ja sam hitno avionom odleteo do Njujorka sa jos nekim drugarima (Ljuba Sedlar, Sanja Ilic, Bojan Hreljac) i sa parama u dzepu otisao po sint. Da ne duzim mnogo,
posto je bio jedan od PRVIH NA SVETU, izazivao je cak i medjunarodne shokove, jer kada sam pozvan od Gorana Bregovica da sviram klavijature na albumu "Bitanga i princeza" Engleski snimatelj i producent su potrosili pola termina da gledaju u tadasnji Oberheim FVS4, jer ga nisu videli ni u Londonu kod Rod Argent's Keyboards, koji je tada bio "kultna" radnja za klavijature...
Cuje se njegov mocni bass na numerama kao sto su "sve ce to mila moja" i jos ponekim, ne secam se tacno, svirao sam na skoro svim numerama...
(snimano u studiju V PGP RTS) Ako nisam dosadan, o sledecim "padovima" kasnije...
Poz.

Last edited by slowstar; 18-05-2007 at 02:03 AM.
slowstar is offline