Quote:
Originally Posted by Paja Patak
Mozda je malo neobicna tema ali nisam znao na kom drugom mestu da je postavim. Ako moderatori misle da je suvisna, odmah je skrrrr.........
E ovako: Imam gluvu sobu 6 m2 i neverovatno mi je vruce u njoj (u potkrovlju kuce), zna li neko koji rashladni uredjaj mogu da stavim a da nije klima ili ventilator i naravno da nije mnogo para???? Gledao sam po prodavnicama kojekakve rashladne uredjaje ali do sad nisam uspeo pronaci zadovoljavajuci. Molim vas pomagajte!!!
P.S. - Ko ima isti problem kao ja razumece me!!!!!!!
Pozdrav svima!!!!!!!!
|
1. Nemas nista drugo osim da stavis klima uredjaj, barem onaj najmanji koji nadjes (standardni sobni split sistem)
2. Za gluvu sobu je cak bitnija ventilacija od klimatizacije, jer je svez vazduh veci problem.
3. Ma sta vam pricali
trgovci, pogotovo ako im (slucajno) spomenete namenu prostorije, NEMA resenja klimatizacije/ventilacije u
home studio aplikacijama, koje nece biti (sasvim uredno) snimljeno makar i u 16bit rezoluciji... jedino postoje resenja koja se vise ili manje DERU, ali sva ta resenja ce biti snimljena i cujna ako se ne GASE tokom snimanja.
4. Jedini moguci nacin rada je pravljenje PAUZA tokom snimanja, i dozvoljavanjem da se prostorija za snimanje provetri i eventualno snizi temperatura.
5. Makar soba za snimanje bila i tako mala, treba uzeti klimu (najmanju), jer ce se vreme snizavanja temperature skratiti, i time skratiti i pauza. Ventilacija moze biti kao za kuhinju ili WC/kupatilo... ima sada ventilatora koji nisu mnogo bucni (mada nije ni bitno).... mada, ako postoji prozor... onda koristiti njega... izluftiras.... pa udri!
6. Magija i cudo se u ovoj oblasti ne desavaju previse cesto

pozdrav
bogi