Thread: Evrovizija
View Single Post
Old 13-05-2007, 05:07 PM   #39
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Evrovizija

Quote:
Originally Posted by AVaX View Post
Najpre cestitke Mariji i njenom timu!

Sto se tice vasih komentara, oni su kao i sto se dalo ocekivati, trazenje dlake u jajetu.
Nista nije savrseno, pa ni ovaj festival, ne treba od toga praviti siroku raspravu, narocito kada je sve lepo zavrseno u nasu korist.
Sta je cudno sto dijaspora glasa za svoju zemlju?!
Meni bi bilo cudno da je obrnuto.
Sloba s'jedne strane jeste u pravu kad kaze:

Ali zar u tom slucaju ne bi pobedjivala uvek ista pesma, mislim, ne verujem da su migracije stanovnistva na godisnjem nivou bas toliko velike.

Mislim da nam je pesma bila dobra, a s'obzirom na konkurenciju, ispada i vise nego dobra, zato je i zasluzno na prvom mestu.
Nemam nista protiv pobede Marije Serifovic i daleko od toga da mi nije drago... NAPROTIV! Cenim rad, trud i pesmu koja je definitivno bila bolja od ostalih...

Ali da je, izmedju ostalog zbog glasanja, festival srozan, jeste i to! Mozes li da kazes da si pobedio Engleze, tako sto na trku posaljes auto od 2000 kubika, a oni posalju auto od 750 kubika, dok imaju chudo od 6000 kubnih santimetara, koje nece da salju, jer festival jednostavno ne smatraju dostojnim svoje muzicke elite?

Sto se glasanja tice, naravno da je SMS glasanje teska svinjarija, jer se favorizuju ekonomski nerazvijenije zemlje, posto Nemacka, Holandija, Svajcarska, Engleska itd. gotovo da i nemaju emigrante. Dakle, ako su im vec date krajnje nezahvalne startne pozicije, daj da se taj festival nazove "Pesma istoka Evrope", ili tako nesto... U suprotnom, sumnjam da je Evropljanima neki veliki problem da formiraju normalan ziri i izbegnu glasanja po nacionalnim osnovama i slicne stvari... koje prema razvijenijem delu Evrope, zaista nisu korektne... a lud je onaj ko misli da je pobedio Engleze... pa mogu i ja da pretucem Tajsona, ako mu vezes ruke i noge i dovedes ga pod sedativima... jesam li onda jaci od njega????