Re: Aranziranje...
Ne znam na koje instrumentalne aranzmane mislis...U nasim krajevima, koliko ja znam, to je prilicno retka pojava, ako izuzmemo neke trance, Goa syco, dance Drums & bass i slicne stilski strogo opredeljene muzicke numere, kod kojih se ne osecam kompetentnim da nesto kritikujem, jer se i sam tom vrstom muzike ne bavim, cak i mislim da je ona toliko "stegnuta" stilom, da i nema mesta za neku preteranu aranzersku originalnost, nego se sve vodi na prefinjeno baratanje MIDI i Audio fajlovima, i stilski iznijansiranom razvojnom linijom...
Skoro nisam cuo neki instrumental izdat na CDu sa "ovih prostora" mada bih jako voleo tako nesto i da vidim i da cujem. Da nemas mozda nesto da mi preporucis, ili da mi skrenes paznju na neko izdanje/link/download?
P.S. Iako se sam ne bavim gore navedenim "instrumentalima" volim da slusam, pa tako dosta cesto "skocim" na internet radio sa stilskom odrednicom "Ambient"...a sto se mog licnog ukusa tice, dosta je sirok: Vangelis, Oldfield, Sakamoto, Eno, Jarre, Williams, Schulze, pa cak i Zimmer u nekim numerama.
Najvece razocarenje mi je Yanni, koji je olicenje Kitscha...