Thread: Aranziranje...
View Single Post
Old 02-05-2007, 09:57 PM   #2
slowstar
Pro Member

Default Re: Aranziranje...

Hvala na poverenju Deki, imam sta da kazem, ali se bojim da ne smaram forum, posto je tema veoma siroka, a "zloupotrebe" ogromne, mada ne smetaju, ocigledno...
Prvo i pre svega, moram sa velikom tugom da konstatujem da odavno nisam cuo nesto sto bi moglo da se nazove "aranzmanom" tako da mi je tesko da nesto cak i ocenim, ili uputim na greske, jer pravno gledano - nema dela (tela) nema ni zlocina, ali zlocin je i u principu.
Slusajuci "moderne" aranzmane, bar one koje sam cuo, izuzev vokalnog soliste, (obicno prejakog u miksu) pratecih vokala (preterano iskoriscenih, ima ih premnogo - to je valjda "trend", a i oni su prejaki u miksu) i naravno skroz predimenzioniranog "bubnja" i udaraljki, ja skoro da i ne cujem nista sto bi se moglo zvati "aranzman", a mogu da primetim takodje da postoji velika tendencija ka "kloniranju" i to malo aranzmana sto postoji, dakle ako je Vlado Georgiev uradio nesto u svojim pesmama, sto je dobro, odmah potom se pojavljuju neki klonovi u smislu "aranzmana" i "produkcije" koji frapantno lice na to sto Vlado radi, ali Vlado je original...
Ako se zaista ukaze potreba ili interes da dam neki svoj savet, ili "know how"
spreman sam iz sve snage, ali ponavljam, bojim se da ne smaram...