View Single Post
Old 02-05-2007, 12:34 AM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Song sa tri nylon gitare - Mix

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Da mi je snimak veliki kao kuca i nije. a to se najbolje vidi kad se uporedi sa nekim drugim pesmama gde su same akusticne gitare skladno uklopljene. Ovo o paniranju je jako upotrebljivo iskustvo, ali ipak postoje tehnike, cake i plug-inovi kojima se postize sirina i svezina snimka! Podjimo samo od reverba koji se stavlja na naylon gitaru. On sigurno nije isti kao i za steel. Primecujem da akustici odgovara tamniji reverb! Mozda neko ima predlog za neki konkretan impuls?
a zashto jednostavno ne bi uradio ovo: ritam gitaru bacish levo.. koliko ti se svidja (tu ne mogu da ti pomognem), arpedjo desno, i solo u centar.. e, sad.. poshto smo to preshi, stavish eq na solo i dignesh visoke.. da se chuju te zzice.. kao da je paco svirao.. na arp-u i ritmu malo skinesh visoke.. i zamastish ih.. ali pricham o max +/-3db.. mozzda i vishe ako ti je snimak mutan, jbg.. naravno, kompresuj sve kanale zasebno..

od reverba.. hmm... na solo bih stavio kratki (80 ms) sa eqovanim visokim.. i preko njega stereo expander.. malo da ti rashiri taj reverb.. (podrazumeva se da je reverb na sendu)
i blago ga rutirash na duzzi reverb.. malo delay-a.. samo da ti proshiri sliku i to je to..

shto se tiche ostalih.. na arp bih stavio duzzi reverb i malo jachi delay...

a na ritam gitaru.. nemam pojma.. stavi, brate, kratki reverb (send), slab delay i maaaloo dugachkog...

tachnije sve to radi po ukusu.. poshto, ja pricham ovo sve prema onome shto sam zamislio u glavi.. a to je neki flamenco/lucia trip..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote