Quote:
Originally Posted by Max
Izvini Filipe ..... ja sam se malo nasalio na Slowstar ov racun , zbog njegovih uvek iskljucivih izjava
Ako pricamo o uporedbi p33 .... neka je kao HR .... neka je i 20 % bolji ...... ali cak ni on nije tako dramaticno bolji kao sto Slowstar rece za p11a ....
Osim ako naravno ja ne gresim u potpunosti i ako p11a nije za 3 - 4 klase bolji od p33a ....... onda ok ......
U svakom slucaju , to je sve klasa monitora koji su vrlo i sasvim dovoljno kvalitetni za bilo koji posao , i verovatno ce biti kvalitetniji od ostatka tvojej opreme .... ( preampa , ADDA konvertera ..... )
Moras poslusati ipak sam i prosuditi sta ti se dopada .........
Pozdrav
|
Nisam ja bas toliko iskljuciv, sam sam napomenuo da su monitori, kao i svi ostali zvucnici veoma subjektivna stvar, i zato jedino sto ISKLJUCIOVO TVRDIM je da ne postoji idealan zvucnik, jer ga je barem na osnovu danasnjeg poznavanja fizike i tehnike materijala prakticno nemoguce napraviti, dakle ostaje nam (uglavnom - izbegavam iskljucivost)
subjektivna procena (neko voli popa, neko popadiju, neko popovu cerku)
mogu samo da napomenem svoje misljenje, a to je da je HR 824 malcice predimenzioniran za nase prosecne uslove slusanja (citaj: malu velicinu rezija) a jedna od apsolutnih, iskljucivih cinjenica je da je VEOMA tesko napraviti malu, a akusticki dobru reziju, tako da su 8 inch bass driveri, a i subwooferi u skladu sa malim, akusticki nedoteranim rezijama prilicno neadekvatni za "razumno" slusanje. Sto se visokotonaca - ribbona tice, meni licno oni prilicno odgovaraju, narocito kada se uporede sa metalnim titanijumskim ili aluminijumskim kalotnim visokotoncima, koji umeju prilicno da zamaraju posle dugog slusanja na malo visim nivoima, sto se ne moze reci za ADAM-ove ribbone, to vam kazem iz licnog iskustva, mada ih licno ne posedujem, ali to ce se vrlo brzo promeniti (kupujem P11 ili A7, nisam jos definitivno odlucio, i pored toga sto vec imam 4 para zvucnika, koje nemam gde da smestim - sta ces lud covek...)
Ne znam, mozda imam takve usi, ali HR 824 je malo "razbijacki" zvucnik, govorim iskustveno, ali tehnoloski sam laik, kada se uporedi sa nekim od skupljih TANNOY monitora kao sto je "Elipse" ili DMT serija. Ko voli malcice "Diskoteka" prizvuk, postujem, i ne mesam se. Jos jedna potvrda da je to velikom vecinom stvar ukusa...Meni se nikada nisu dopadali JBL ili KRK veliki modeli, a oduvek sam voleo TANNOY, Klein & Hummel, ADAM monitore. Ponavljam, stvar LICNOG ukusa, nikakvo nametanje stava ili misljenja...