Re: Sta je potrebno za bavljenje muzikom?
Svi smo u osnovi isti, a razlikuju nas iskustva. Iskustvo nie ono shto ti se desilo vech ono shto si ti uchinio s onim shto ti se desilo. Ako mozhesh, shvatit chesh.
Na pochetku topica sam napisao dosta dug post u kojem nema niti jednog citata, zar ne? Dakle to je moje mishljenje o ovoj temi. Ja obichno prvo iznesem svoje mishljenje a kasnije u "obrani" posegnem i za citatima. Dakle (barem u ovoj temi) tvoja primjedba ne stoji!
Neovisno o tome citati nisu nuzhno tudje misli. To su male univerzalne istine koje su drugi formulirali daleko bolje nego shto bih ja ikada mogao. Budesh li se ikada odvazhio chitati neshto kalibra Marshall McLuhan-a primjetit chesh da ogroman dio teksta otpada na citate, i to ne kratkih misli vech ponegdje i chitavih odlomaka. To nie zato shto McLuhan nie imao svoih misli... dapache. Izraz "globalno selo" je njegov "izum" i chovjek je 50-ih godina proshlog stoljecha predvidio globalne elektronske medije, mala kuchna rachunala i prilichno jezivo opisao svijet u kojem danas zhivimo iako je umro tokom 60-ih godina dok je svijet josh izgledao jako drugachije. Dakle citati ujedno sluzhe kao referenca tj. svatko mozhe sam prochitati neshto od autora kojeg netko citira i tako lakshe razumijeti mishljenje onoga koi je koristio citat. To shto mnogi nikad ne osjete potrebu prochitati nishta od takve literature... to ne znachi da citati nemaju vrlo praktichnu vrijednost.