View Single Post
Old 25-04-2007, 12:39 AM   #33
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: Sta je potrebno za bavljenje muzikom?

Treba ograniciti broj karaktera u jednoj poruci

Zapletoste se, a istina je kao i uvek negde izmedju.
Kako ja vidim stvari do problema je doslo kada je SHIVA, koji voli da pravi muziku, a dizajn mu je izvor prihoda, osudio Idekiusa, koji takodje voli da pravi muziku, a muzika mu je ujedno i izvor prihoda, da ovaj drugi ne voli muziku vec to radi samo radi prihoda, tj. nije ga ovaj osudio vec je ovaj drugi to tako shvatio.

Idekius ce se baviti muzikom sve i da nema leba da jede, ali ovde nije bila tema muzika kao hobi, vec muzika kao izvor prihoda.

Sam SHIVA je rekao u jednom postu, da sve pravi od pocetka i da ne koristi gotove loopove ili druge stvari jer uziva u tome sto radi i to je super pristup, ali kada DaBearu dodju u studio i kazu treba nam numera za 3 dana, on ne moze da potrosi dva sata praveci hihat

I ko je sada mass producent?

Svi na ovom forumu valjda volimo da slusamo i pravimo muziku, bilo to slaganje lupova, sviranje violine, zvizdanje ili lupkanje po stomaku, ali ova rasprava je cini mi se otvorena da bi ljudi ovde raspravljali o muzici kao izvoru zarade. Da ste razgranicili ove dve stvari, verujem da biste svima ustedili vremena i truda, a i zivaca, ali bi sa druge strane bili uskraceni za jednu interesantnu prepisku.

Hocu da kazem, ukratko, da to sto Idekius radi muziku za pare, ne znaci da u slobodno vreme ne radi neku svoju muziku sa istom ljubavlju i paznjom kao SHIVA, i obrnuto.

Dosta sam cuo o elektronici, i ja sam koji je pravim se slazem da ima mali milion sranja koja izlaze svaki dan. Ima mnogo i onoga sto rece neko, mislim da je SHIVA, da ljudi sami spuste standard, da bi mogli da se uguraju iznad njega, pa pricaju i za nesto sto je ocigledno sranje da valja, zato sto oni prave nesto slicno.

Ipak, ja u elektronici moram da znam svaki program i vst, moram da budem producent, snimatelj, aranzer, da stvorim kick koji mi odgovara, da napravim patch za bass, da napravim sve synthove, atmosfere, prelaze ... pa sta ako pored svega toga sto pokusavam da uradim odjednom uzmem jedan loop ili atmosferu koja mi se uklapa u pesmu?

Niste vi ljuti na ove klince sto cukaju na kompovima, niti su oni (mi? )nista krivi, vi ste ljuti na sistem koji je spustio vrednost svemu sem jeftinoj zabavi i sad vam je kriv svak ko ne razume zasto to ne treba tako da bude .. e pa wellcome to the club!

Last edited by SumAnuT; 25-04-2007 at 12:45 AM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote