View Single Post
Old 24-04-2007, 01:48 PM   #27
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Nivoi slusanja u reziji i muzicka produkcija/postprodukcija...

Zdravo DarkosBK,

Quote:
Originally Posted by DarkosBK View Post
Prosto nemogu da verujem kakve "drz da nabijem" metode koristite za nivo slusanja,
Na srecu, ili na zalost, to su neke ipak relevantne metode, jer se muzika pravi za usi a ne za RMS voltmetar. A nacin kalibracije usiju (odnosno usiju i mozga) je vec diskutabilna stvar, i svako se tu snalazi kako zna i ume.
Quote:
kao i za nivo RMS-a, pitam se samo, koliko vas ima kod kuce UAD-1 a nikada u zivotu nije procitala nista o tim plug-in-ovima, prosto da se covek zapita, cemu onoliki pdf fajlovi, da nisu u njima recepri za kolace?
Moraces da me streljas za primer,... ja nisam ni jednom procitao UAD pdf-ove...
Quote:
Postoje K-System-i koji su sasvim lepo objasnjeni,
Gde su jos implemetirani? Mozes li da navedes nekoliko stranih ili domacih muzickih CD-ova koji ga zadovoljavaju? Bilo koji od "K-sistema"... (K-12, K-14, K-20)
Quote:
pa su cak i implementirani u RME-ov Digicheck koji je osvajao tolika priznjajnja po svetu.
Jel'? Koja na primer?
Quote:
Da li je neko mozda citao "Help" od ovog softvera?
Ja nisam... priznajem... kriv sam!!!
Quote:
Narocito mi se svidja varjanta takozvane "kalicracije usiju" i donosenja vec gotovih CD-ova.
Kao sto rekoh, muzika se produkuje (muzickom produkcijom) za usi, a ne za RMS voltmetar... barem sam ja to tako shvatio, i to mi, na kraju, zvuci sasvim logicno...
Quote:
Zar ja vec ne bih trebao biti neki profesionalac a ne lovac u mutnom i kopati po policama sa filmovima i muzikom, ne bi li skontao kako se to shatro radi.
Ovo ne razumem...
Quote:
Zelim samo da dodam da nivo RMS-a sinhrono raste sa novoom THD-a,
Da li uvek? Do koje mere? Gledas samo prostoperiodicni signal ili muzicki signal... odnosno mix?
Quote:
kao i sa promenom boje zvuka, te s`toga pogledajte sledevi link http://www.uaudio.com/webzine/2006/m.../content2.html
hvala na linku.

Zao mi je sto ne mozes da verujes u sadrzaj ovih sporadicnih postova, ali se tu ipak malkice naziru obrisi sustine... sta god to znacilo.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote