Zdravo DarkosBK,
Quote:
Originally Posted by DarkosBK
Prosto nemogu da verujem kakve "drz da nabijem" metode koristite za nivo slusanja,
|
Na srecu, ili na zalost, to su neke ipak relevantne metode, jer se muzika pravi za usi a ne za RMS voltmetar. A nacin kalibracije usiju (odnosno usiju i mozga) je vec diskutabilna stvar, i svako se tu snalazi kako zna i ume.
Quote:
kao i za nivo RMS-a, pitam se samo, koliko vas ima kod kuce UAD-1 a nikada u zivotu nije procitala nista o tim plug-in-ovima, prosto da se covek zapita, cemu onoliki pdf fajlovi, da nisu u njima recepri za kolace? 
|
Moraces da me streljas za primer,... ja nisam ni jednom procitao UAD pdf-ove...
Quote:
Postoje K-System-i koji su sasvim lepo objasnjeni,
|
Gde su jos implemetirani? Mozes li da navedes nekoliko stranih ili domacih muzickih CD-ova koji ga zadovoljavaju? Bilo koji od "K-sistema"... (K-12, K-14, K-20)
Quote:
pa su cak i implementirani u RME-ov Digicheck koji je osvajao tolika priznjajnja po svetu.
|
Jel'? Koja na primer?
Quote:
Da li je neko mozda citao "Help" od ovog softvera?
|
Ja nisam... priznajem... kriv sam!!!
Quote:
Narocito mi se svidja varjanta takozvane "kalicracije usiju" i donosenja vec gotovih CD-ova.
|
Kao sto rekoh, muzika se produkuje (muzickom produkcijom) za usi, a ne za RMS voltmetar... barem sam ja to tako shvatio, i to mi, na kraju, zvuci sasvim logicno...
Quote:
Zar ja vec ne bih trebao biti neki profesionalac a ne lovac u mutnom i kopati po policama sa filmovima i muzikom, ne bi li skontao kako se to shatro radi.
|
Ovo ne razumem...
Quote:
Zelim samo da dodam da nivo RMS-a sinhrono raste sa novoom THD-a,
|
Da li uvek? Do koje mere? Gledas samo prostoperiodicni signal ili muzicki signal... odnosno mix?
Quote:
|
hvala na linku.
Zao mi je sto ne mozes da verujes u sadrzaj ovih sporadicnih postova, ali se tu ipak malkice naziru obrisi sustine... sta god to znacilo.
pozdrav
bogi