View Single Post
Old 24-04-2007, 10:45 AM   #24
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Konacno, da to je odgovor.
Ajde. To smo rjeshili

Quote:
Ogovor je kao sto sam i ocekivao, nisi me izneverio
Drago mi je da sam se odgovorom kvalificirao u kategoriju "nezaboravan", ali vjerojatno si previdio da mi nisi odgovorio (tj. pojasnio) pitanje empirijske kvalifikacije.

Quote:
Obicno ljudi koji misle da su velicina ocekuju da im se drugi uvlace u dupe, moje empirijsko iskustvo, a sto se efekta tice tu si potpuno upravu...da li si se zapitao zasto izazivas takav efekat?
Ako sam svjestan efekta kojeg postizhem i chinjenice da otkad pishem na ovom forumi nie bilo niti jednog sluchaja kada mi se netko uvlachio u dupe (o vechini da i ne pricham) vrlo je vjerojatno da sam dobro razmislio o efektu i da znam zashto izazivam takav efekt.

Da se sluchajno negdje sretnemo u zhivo bilo bi ti sve puno jasnije. Ukratko spadam medju ljude koi smatraju da je ispravno svjesno stvoriti "problem", time izazvati "reakciju" i tako omoguchiti da se stvore i neka "rjeshenja". Kada vlada uniformitet nema nikakvih pomaka. Razvoj nastaje iskljuchivo kad za to postoi potreba a rjeshenja se nalaze samo za postojeche probleme. Dakle ukazivanjem na probleme koi chesto proizlaze iz chinjenice da vechina ljudi ima mishljenje vechine drugih ljudi i da se nitko ne sjecha odakle im to mishljenje ni zashto imaju bash takvo... vjerujem da razumijesh u chemu je problem. Nie poanta da netko prihvati moe mishljenje ali vechinom ljudi reagiraju tako da nakon ljutnje donekle preispitaju svoje stare stavove i donesu neke nove, vlastite zakljuchke. Sve je bolje od beskonachne repeticije kojoj se odavno izgubila svrha.

Quote:
Ne, nisi glup ( bez patetike molim) - daleko od toga, opet iz mog empirijskog iskustva ekstremno glupi ljudi izazivaju bas to - revolt i osudu, jer ne vide uticaj svog karaktera i ponasanja na okolinu- tacnije misle da su oni jedini upravu i da svi ostali grese.
Sorry, ali svak onaj tko misli da je uvijek u pravu je time konstantno u krivu... i samim time mora da je glup. O utjecaju mog ponashanja sam odgovorio u proshlom odlomku, a karakter je neshto drugo. O mom karakteru ne vjerujem da znash puno jer smo limitirani na pisanje, no to i nie bitno. Ostaje chinjenica da savrsheno dobro znam kako utjechem na ljude i da me "imanje" nekakvog statusa i reputacije apsolutno ne zanima.

Quote:
Agrumenti su vrlo cesto izneti protiv tvog stava i misljena, samo sto tvoja intelektualna arogancija (nisam nasao bolji termin) ti ne dozvoljava da to i shvatis kao argument ( veoma cesto validan ). Vrlo cesto nastupas sa visine, sto se oseti u mnogim tvojim postovima..."slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja" uglavnom se tako i odnosis prema postovima koji se obracaju tebi.
Iako ovo samo po sebi nie argument (zamolio sam te da dash primjer kako ne bismo prichali napamet, opchenito i samim time u besvjest) ovo vech mogu uzeti u obzir. Pripazit chu da ne ignoriram validne argumente jer je uvijek moguche da se i to desi. Ja sam sklon pogreshkama kao i svi drugi.

Slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja su nepotrebno komplicirana sintaksa ekvivalentna kritikama "ne filozofiraj" i ostalim frazama s koima me se chesto konfrontira. Mozhesh to shvatiti i kao obrachanje s visoka jednako kao shto i ja mogu tako shvatiti vashe komentare. "Visina" s koje dolaze je otprilike jednaka. Ja to radije vidim kao prirodnu ljudsku reakciju na sukob mishljenja koi (sasvim ljudski) chesto pogadja barem jednu stranu. Mogu ti dati i primjer kako bi ti se obratio s visoka, ali vjerujem da si mozhesh to i zamisliti. U svakom sluchaju u stanju sam iznervirati ljude puno efikasnije nego shto to postizhem sa nepotrebmo kompliciranim sintaksama bez ikakvog znachenja, ali mi to doista nie cilj.

Quote:
Tvoj prvi post na zadatu temu je dobar i skrz na mestu, cak se i slazem sa jednim delom tvog opazanja. PALAMUDJENJE se odnosi na ostatak izjava, delom je i Idekius kriv, ciji ce biti veci....da li neko misli suprotno od mene ili ne me ne interesuje, jer se ovde radi o razmeni misljenja a ne o dokazivanju intelektualnog snobizma i opet ciji je veci...
Nadam se da ti nakon ovih odgovora ovo vishe ne izgleda kao intelektualni snobizam. Ako josh uvijek mislish tako ja sam se voljan s time pomiriti. Puno bolje objashnjenje chu ti teshko dati, a i zbilja mi ne smeta da imash bilo kakvo mishljenje o meni, moim ciljevima, karakteru i filozofiji. Vechina ionako misli poput tebe ili chak i gore. Rijetki imaju i hrabrosti raspravljati kao ti, a to cjenim vishe od suglasnosti. Da se svi slazhemo vladao bi uniformitet i postali bismo robotizirani, a tada ne bi bilo ni glazbe.

Quote:
Zasto bih uradio ignore??...umes ti veoma lepo i koncizno da kazes tvoje stavove i misljenje samo kad hoces, mada ruku na srce podjednako odes i na ovu stranu zbog koje sada raspravljamo.
Pa kad sugerirash da bih trebao prestati pisati ja te podsjetim da ima i ignore funkcija. To za posljedicu ima da napishesh malo argumentiraniji post i unatoch tvojoj predrasudi da ja ignoriram argumente ipak stignemo do djelomichnog razumijevanja, bolje se upoznamo i imamo jedan topic koi nie puka varijacija na temu SSL stolova i kompresora.

Quote:
kada budem osetio da mi je misao i stav dovoljno sazreo da ga iznesem budu siguran da cu to i uraditi. Ovako , vise volim da cujem tudje misljenje bez da brzam sa mojim.
Vechina ljudi funkcionira tako jer smatraju da bi u protivnom ugrozili svoj identitet, integritet, dostojanstvo, reputaciju itd. Zapravo to je tochna pretpostavka ali i najvecha podvala svih vremena. Ja nisam ni identitet ni integritet. Ja sam osoba ISTA kao i svi drugi i jedino shto me razlikuje su moja iskustva. Svako drugachije mishljenje je apsolutna fikcija i samim time opterechivanje oko identiteta je uzaludno i dovodi zajednice u glup fenomen gdje svi medjusobno njeguju "internet identitete" kako bi barem u cyber life-u imali status koi im se svidja i kojeg netko poshtuje. U konachnici se ljudi toliko zanesu projekcijom virtualnog identiteta da chesto zaborave da je to samo projekcija na platnu i da im zhivot prolazi pred nosom.

"Experience is not what happens to you. It is what you do with what happens to you."
Aldous Huxley

Quote:
Dakle, da li je ovo argumentovano? ili ces meni i ostatku ljudi koji se slazu sa mnom ( zamisli ima i takvih ) opet tvojom retorikom prosvetliti um i pokazati koliko smo daleko od univerzalne istine...iskreno se nadam se da neces
Ziv bio.
Uvijek mi je teshko procjenjivati sebe. Reci ti meni shta ti se chini i koliko smo daleko od univerzalne istine