Quote:
Zhivim od freelance dizajna (dtp, grafika) i bavim se glazbom od kad znam za sebe. Gitara od prvog dana do danas, klavijature dosta manje, panova frula eksperimentalno a produkcija el. glazbe intenzivno zadnje 4 godine. Da bi imao dovoljno vremena za hobi odluchio sam se na rizik freelance dizajnera.
Nadam se da ti je to dovoljno "real life".
|
Konacno, da to je odgovor.
Quote:
Ovisi o tome shto ti smatrash nezaboravnim, a mene zanima shto tochno smatrash pod "empirijski" Obzirom da empirijski znachi "na temelju iskustva ili opservacije" sve shto sam do sada napisao i je na temelju moih iskustava i opservacije. Ako smatrash da to nie tochno molim te da mi ukazhesh na konkretan dio posta koi se temelji na ne-empirijskim opazhanjima. Kako je u pitanju interpretacija povijesti i sadashnjih okolnosti te glazbe koja je vrlo ezoterichan pojam ne mozhemo u laboratoriju testirati ni moja ni tvoja opazhanja i nema temelja da svoje mishljenje smatrash empirijskim a moje ne-empirijskim. Ili se varam?
|
Ogovor je kao sto sam i ocekivao, nisi me izneverio
Quote:
Da mi je do velichine nastojao bi se uvlachiti u dupe vechini. No kao shto iz osobne perspektive mozhesh zakljuchiti ja uglavnom izazivam suprotan efekt kod ljudi. Dakle po tom scenariju sam vrlo glup i kontra produktivan. No ako sam glup onda bi moi komentari izazivali podsmijeh a ne revolt i osudu.
No razumijem da ponekad kod pojedinih postoi jaka potreba za diskreditiranjem mog mishljenja i da je dosta teshko neshto diskreditirati bez argumenata. To se uglavnom svodi na "shta ti uopche radish u zhivotu", "odakle ti pravo", "ne filozofiraj" i slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja ili konkretnih argumenata.
|
Obicno ljudi koji misle da su velicina ocekuju da im se drugi uvlace u dupe, moje empirijsko iskustvo, a sto se efekta tice tu si potpuno upravu...da li si se zapitao zasto izazivas takav efekat?
Ne, nisi glup ( bez patetike molim) - daleko od toga, opet iz mog empirijskog iskustva ekstremno glupi ljudi izazivaju bas to - revolt i osudu, jer ne vide uticaj svog karaktera i ponasanja na okolinu- tacnije misle da su oni jedini upravu i da svi ostali grese.
Agrumenti su vrlo cesto izneti protiv tvog stava i misljena, samo sto tvoja intelektualna arogancija ( nisam nasao bolji termin) ti ne dozvoljava da to i shvatis kao argument ( veoma cesto validan ). Vrlo cesto nastupas sa visine, sto se oseti u mnogim tvojim postovima..."
slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja" uglavnom se tako i odnosis prema postovima koji se obracaju tebi.
Quote:
Onaj tko je zapocheo temu ne misli da palamudim, a nie ni jedini koi misli suprotno od tebe. Ako te moi komentari smaraju postoi na forumu i opcija "ignore list" pa odaberesh ignoriranje moih postova i od tog trena na tvom forumu ja vishe ne postoim. Osim toga... ne vidim zashto bi bash ti bio mjerodavan za procjenu shto je konstruktivno a shto ne. Da si to barem pokushao argumentirati uzeo bih tvoje mishljenje u obzir. Ovako nemam shto uzeti u obzir pa je funkcija "ignore" ko stvorena za ovaj problem.
|
Tvoj prvi post na zadatu temu je dobar i skrz na mestu, cak se i slazem sa jednim delom tvog opazanja. PALAMUDJENJE se odnosi na ostatak izjava, delom je i Idekius kriv, ciji ce biti veci....da li neko misli suprotno od mene ili ne me
ne interesuje, jer se ovde radi o razmeni misljenja a ne o dokazivanju intelektualnog snobizma i opet ciji je veci...otvori sebi forum ili temu na ovom forumu pa opleti po filozofiji stavovima, misljenjima...itd.
Zasto bih uradio ignore??...umes ti veoma lepo i koncizno da kazes tvoje stavove i misljenje samo kad hoces, mada ruku na srce podjednako odes i na ovu stranu zbog koje sada raspravljamo.
Nisam izneo moj stav na zadatu temu iz razloga sto nista mnogo drugacije nisam mogao reci od ljudi koji su vec nesto rekli, samo bi bila varijacija na temu na koju su mnogi - medju njima i ti

veoma lepo izneli svoja opazanja sa kojima se prilicno slazem, kada budem osetio da mi je misao i stav dovoljno sazreo da ga iznesem budu siguran da cu to i uraditi. Ovako , vise volim da cujem tudje misljenje bez da brzam sa mojim - cisto da bi i ja nesto rekao ( sindrom ), a u tome me cesto ometaju i iritraju postovi zbog kojeg smo i poceli ovu prepisku

.
Dakle, da li je ovo argumentovano? ili ces meni i ostatku ljudi koji se slazu sa mnom ( zamisli ima i takvih ) opet tvojom retorikom prosvetliti um i pokazati koliko smo daleko od univerzalne istine...iskreno se nadam se da neces
Ziv bio.