Quote:
Originally Posted by disco violence
Ja takodje mislim da je za bavljenje muzikom veoma bitno svirati bar jedan instrument i svako ko komponuje i zna nesto(klavir,gitaru,bas, itd.) da svira i makar on bio samouk kao ''ja'' u prednosti je nad ostalima koji misle da se muzika pravi samo od gotovih semplova i lupova. Sa pojavom elektronske muzike i komponovanjem na compu umrla je melodija, pesme su pocinjale i zavrsavale se u jednom tonu, delimicno zbog ljudi(vecinom dj-eva) koji su tu muziku pravili, delimicno zbog toga sto je veoma tesko odsvirati melodiju onako kako si zamislio na VST instumentu, delimicno zbog toga sto su se odjednom ljudi osamili i poceli da rade sami i da programiraju sve instrumente. Takodje bih naveo da se muzika (dok se stvara na kompu) vise gleda nego slusa, pa nekada zna i glava da zaboli. Mislim da je buducnost u melodiji, a da se vise nece pojaviti ni jedan revolucionaran pravac sto je mozda i dobro jer svako moze da odabere i da kombinuje vise pravaca od jednom, ja sam svoj pravac izabrao to je disco violence, daje mi slobodu da kombinujem sta hocu.
Takodje bi dodao da u danasnje vreme mnogo ljudi pa i muzickih urednika ne prepoznaje kvalitet nego slusaju ono sta im se servira, tu dolazimo do jos jednog velikog problema, a to je kako najbolje plasirati svoju muziku i dopreti do slusalaca. Ja se polomi reklamirajuci svoj sajt gde delim svoj demo za dzabe.Evo jos jednom www.discoviolence.com
|
Eto ,ja mislim da za bavljenje muzikom nije potrebno znati svirati bilo sta ,cak mislim i da bi gluv covek mogao da odradi posao kako treba(o ovome moze da se bespotrebno diskutuje) ,a da li si ti u prednosti u odnosu na druge koji se igraju lupovima i ostalim zezalicama je skroz nebitna stvar .Imam kuci elektricnu gitaru i nije mi palo na pamet da naucim da je sviram nego vise volim da grebem ,drljam i grabuljam po zicama ,a sto se lupova tice obozavam da ih lupam i nije za dzabe ona 'ritam postoji da bi se lomio' pa kako vazi za to vazi i za ostale zezalice i zasto bi se vracali na staru pricu da valja samo ono sto mi volimo i kako me smara onaj jedan ton(sve valja) .I naravno svako bi od nas voleo da ono sto on radi ili slusa jednog dana bude 'mainstream' i da mu na hiljade ljudi svaki dan pisu mail ali i o tome postoje razne diskusije na ovom forumu pa da ne lutam .
I naravno da me ne shvatis pogresno ali kao sto ima ljudi koji ne mogu da zamisle bilo kakav elektronski zvuk ima i ovih drugih .Pomenuo si muzicke pravce i revoluciju koju bih zaboravio ,vec bih pomenuo evoluciju i cinjenicu da se konstatno menja i da se radjaju novi pravci i podpravci i to vecim delom zahvaljujuci softveru koji se razvija i postaje pristupacan vecem delu planete .