View Single Post
Old 24-04-2007, 12:06 AM   #12
cAAc
Banned

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Ja takodje mislim da je za bavljenje muzikom veoma bitno svirati bar jedan instrument i svako ko komponuje i zna nesto(klavir,gitaru,bas, itd.) da svira i makar on bio samouk kao ''ja'' u prednosti je nad ostalima koji misle da se muzika pravi samo od gotovih semplova i lupova. Sa pojavom elektronske muzike i komponovanjem na compu umrla je melodija, pesme su pocinjale i zavrsavale se u jednom tonu, delimicno zbog ljudi(vecinom dj-eva) koji su tu muziku pravili, delimicno zbog toga sto je veoma tesko odsvirati melodiju onako kako si zamislio na VST instumentu, delimicno zbog toga sto su se odjednom ljudi osamili i poceli da rade sami i da programiraju sve instrumente. Takodje bih naveo da se muzika (dok se stvara na kompu) vise gleda nego slusa, pa nekada zna i glava da zaboli. Mislim da je buducnost u melodiji, a da se vise nece pojaviti ni jedan revolucionaran pravac sto je mozda i dobro jer svako moze da odabere i da kombinuje vise pravaca od jednom, ja sam svoj pravac izabrao to je disco violence, daje mi slobodu da kombinujem sta hocu.
Takodje bi dodao da u danasnje vreme mnogo ljudi pa i muzickih urednika ne prepoznaje kvalitet nego slusaju ono sta im se servira, tu dolazimo do jos jednog velikog problema, a to je kako najbolje plasirati svoju muziku i dopreti do slusalaca. Ja se polomi reklamirajuci svoj sajt gde delim svoj demo za dzabe.Evo jos jednom www.discoviolence.com
Eto ,ja mislim da za bavljenje muzikom nije potrebno znati svirati bilo sta ,cak mislim i da bi gluv covek mogao da odradi posao kako treba(o ovome moze da se bespotrebno diskutuje) ,a da li si ti u prednosti u odnosu na druge koji se igraju lupovima i ostalim zezalicama je skroz nebitna stvar .Imam kuci elektricnu gitaru i nije mi palo na pamet da naucim da je sviram nego vise volim da grebem ,drljam i grabuljam po zicama ,a sto se lupova tice obozavam da ih lupam i nije za dzabe ona 'ritam postoji da bi se lomio' pa kako vazi za to vazi i za ostale zezalice i zasto bi se vracali na staru pricu da valja samo ono sto mi volimo i kako me smara onaj jedan ton(sve valja) .I naravno svako bi od nas voleo da ono sto on radi ili slusa jednog dana bude 'mainstream' i da mu na hiljade ljudi svaki dan pisu mail ali i o tome postoje razne diskusije na ovom forumu pa da ne lutam .
I naravno da me ne shvatis pogresno ali kao sto ima ljudi koji ne mogu da zamisle bilo kakav elektronski zvuk ima i ovih drugih .Pomenuo si muzicke pravce i revoluciju koju bih zaboravio ,vec bih pomenuo evoluciju i cinjenicu da se konstatno menja i da se radjaju novi pravci i podpravci i to vecim delom zahvaljujuci softveru koji se razvija i postaje pristupacan vecem delu planete .
cAAc is offline   Reply With Quote