Quote:
Originally Posted by idekius
Mislis li da je pristojno baviti se necijom "analizom licnosti", bes da to neko trazi od tebe?
|
Tko je prvi iznio procjenu o tome chime se ja primarno bavim? Tko je zapocheo s analiziranjem i sugerirao (na fin nachin) da zapravo ne znam o chemu govorim jer mi to ochito nie "osnovno zanimanje". Odakle ti znash da je to tako, i shto se sva ta pitanja nisi pitao prije nego shto si me procjenio? Kad se vech nisi pitao prije nemoj ni ti sad mene pitat jer je malo besmisleno.
Ako ne zhelish da te se procjenjuje uputno je ne pisati svoja razmishljanja na javne forume i apsolutno ne procjenjivati druge ako vech pishesh na "javnom" mjestu.
Quote:
Zasto bi muzika trebala da bude manje vrednije zanimanje od recimo molera, ili stolara, pa da bude manje placena?
|
Ja to nisam niti rekao. Ali odakle ti ideja da se od muzike mozhe i treba mochi zhivjeti? Zashto bi te netko plachao da se bavish glazbom. Bavi se nechim unosnim za zaradu a glazbom se bavi kad te volja radit glazbu! Gdje pishe da svijet mora omoguchiti glazbenicima da od toga zhive. Glazba je uvijek bila besplatna i ljudi imaju zhelju da to tako i ostane. Zato od toga zhive samo oni koi u to ulazhu malo truda i vremena. Ostalima se to ne isplati.
Quote:
Da li lekari svoj, inace humani posao, naplate, ili zive od socijalne pomoci???
Jel' ti onima koji naplacuju struju, telefon, grejanje i sl. na vratima kazes da si muzichar pa oni kazu "Izvinite, pogresili smo?"
Treba li da dokazujemo da volimo svoj posao tako sto cemo da se preselimo u pecine i zivimo kao praistorijski ljudi???...
|
Kakve su ovo gluposti? Medicina i glazba, tj. lijechnik i muzichar su apsolutno neusporedivi. Lijechnik ti namjesti slomljenu nogu i time ti vrlo efikasno popravi kvalitetu zhivota. On to ne radi zato shto se bavi umjetnishtvom niti zato shto smatra da se tako umjetnichki izrazhava. Njemu je jasno da to radi samo za plachu. Ti brkash "bavljenje glazbom" i zaradu. Odakle ti ideja da to dvoje ikad mogu ich zajedno bez da jedno onemoguchava ili umanjuje drugo?
Quote:
Opet znas sve o meni i onome sto ja mislim??? Ne mogu da verujem...
|
Znam samo ono shto ovdje napishesh o sebi kroz svoja razmishljanja. To shto u to ne vjerujesh uopche ne znachi da to nie istina.
Quote:
Ako radis dzaba (izuzev u specificnim slucajevima), onda to sto radis ne vredi nista... opet si sam vrednovao... Koliko te plati, toliko te i postuje...
|
Evo opet iznosish mishljenja a poslije chesh pitat odakle znam "sve o tebi"?
Ja recimo najvishe poshtujem one ljude koi su bilo pored mene sve ove godine i pomagali kad je trebalo i prihvatili pomoch kada je trebalo. U sve ove godine nitko nie nikome nishta naplachivao. Kad te platim ne moram te poshtovat... platio sam te i nisam ti nishta vishe "duzhan". Ako ti novac smatrash znakom poshtovanja onda je problem daleko vechi. Jer poshtovanje se ne zaradjuje tokom radnog vremena. Za to se dobije novac. Poshtovanje se zasluzhi vlastitim ponashanjem i odnosom prema okolini, a to nema veze s naplachivanjem usluga niti se kroz to ochituje.
Quote:
Shiva, ja se povlacim iz ove diskusije, posto ne zelim da gubim vreme u kucanju odgovarajuci na prazna filozofiranja koja od realnosti i zivota dele svetlosne godine...
|
Slobodno. Svi imamo pravo na svoja uvjerenja i pravo da ih zashtitimo od tudjih uvjerenja. O realnostima bolje da ne prichamo jer nitko josh nie uspio definirati shto je realno. "Realnost" je takodjer individualno uvjerenje pa konstatacija da moja uvjerenja nemaju veze s tvoim uvjerenjima i nie toliko spektakularna kao shto bi se na prvi pogled moglo zakljuchiti.