View Single Post
Old 23-04-2007, 06:54 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Jesi znao da je kod ljudi uchestala pojava da u drugima vide svoje osobine. To se zove "projekcija" u psihologiji, a deshava se zbog prirode ljudske percepcije. Ovo je tipichan primjer projekcije... obrazlozhenje slijedi:

Mislis li da je pristojno baviti se necijom "analizom licnosti", bes da to neko trazi od tebe?

Quote:
Ti pitash zapravo tko na tome zaradjuje.

Ne pitam se, jer mnoge od njih i poznajem.

Quote:
No chinjenica da ti zhelish zaraditi novce sugerira da tvoj izvorni motiv nie glazba nego novac, a glazba je samo strategija kojom pokushavash ostvariti zaradu.
Da ne preterujes malo!!!??? Cak i vredjas, sto inace cesto radis!
Otkud Shiva zna zasto se ja bavim muzikom???
Zasto bi muzika trebala da bude manje vrednije zanimanje od recimo molera, ili stolara, pa da bude manje placena? Da li lekari svoj, inace humani posao, naplate, ili zive od socijalne pomoci???
Jel' ti onima koji naplacuju struju, telefon, grejanje i sl. na vratima kazes da si muzichar pa oni kazu "Izvinite, pogresili smo?"
Treba li da dokazujemo da volimo svoj posao tako sto cemo da se preselimo u pecine i zivimo kao praistorijski ljudi???...
A ne trebamo ni da se venchavamo, dobijamo decu i sl., jer i to kosta, a mi ne volimo svoj posao i ne radimo ga iz "uzvisenih" razloga, ukoliko ga naplatimo, a pogotovu ako ga naplatimo onoliko koliko vredi i drugi intelektualni posao...

Quote:
Zapravo zhalim takve ljude a posebno one nadprosjechne koi zhive na rachun toga znajuchi da zapravo prodaju "muda za bubrege". Sve dok si ljubomoran na njih... zapravo samo zhalish shto nisi medju njima.
Opet znas sve o meni i onome sto ja mislim??? Ne mogu da verujem...
Odakle ti ideja da sam na nekoga ljubomoran? Biti ljubomoran je nesto drugo... ja ipak ne bih zeleo da redjam loopove i to predstavljam kao svoj rad Da to prodajem pevachima i saljem na festivale, snimam albume...
Ne mixam za 30 eu, ne aranziram za 100 eu... ne zato sto mi je taj novac visak, ne ni zato sto mi je princip da svoj posao ne naplatim, da bih Shivu ubedio kako sam ustvari pogodjen kosmickim strelicama talenta i kako je svha mog postojanja prenosenje Bozijih poruka ljubavi, vec zato sto sam realan covek, sa obe noge na zemlji i svestan sam sledecih stvari:

-Ako nesto zelis da radis kako treba, moras da odvojis vreme, a ako to vreme odvojis, nemas onda vremena da radis i u npr. bolnici i primas platu, a "mlad si covek, hoces da jedes, jeb*s, a to kosta" (Danilo Bata Stanojevic), moras da placas racune, mnogi moraju da plate stan, prehrane porodicu... To je nasa realnost... bez ulepsavanja...

-Ako npr. mix naplatis 30 eu, onda on toliko vredi. Sam si vrednovao sebe, svoj rad, svoje znanje... Ako neko misli da jedan aranzer, kompozitor, producent, instrumentalista... vredi isto koliko i nadnichar na pijaci, nekvalifikovani radnik... njegov problem... neka radi tako.

-Ako radis dzaba (izuzev u specificnim slucajevima), onda to sto radis ne vredi nista... opet si sam vrednovao... Koliko te plati, toliko te i postuje... Ako tvoje znanje i tvoj rad ne vredi ni prebijene pare... onda o.k...
Kad bude dosao komunizam, kad ne budem placao cigarete, hranu, troskove za stan... radicu dzaba...

Shiva, ja se povlacim iz ove diskusije, posto ne zelim da gubim vreme u kucanju odgovarajuci na prazna filozofiranja koja od realnosti i zivota dele svetlosne godine...
Ipak... odoh malo da vezbam bass... ne mogu bas da odsviram sve fraze kao Steinberg Virtual Bassist, ima tamo super linija, ali... meni se tako svidja, znam zbog cega sam i gde stavio koji ton, jasno mi je zasto je linija bas takva kakvom sam je napravio, a i... MOJA JE...

Last edited by idekius; 23-04-2007 at 07:03 PM.
idekius is offline   Reply With Quote