Quote:
Originally Posted by kejkz
Bilo bi lepo da postoji softver koji bi bio u stanju da muziku svaki put pusta drugacije, da jedna pesma moze da ima vise aranzmana, nacina miksa i cak instrumenata, da svako sam moze da pesmu podesi po sebi, po svom ukusu.
|
Pa kad su napravili notron-a (Isuse Hristose Nazarecane

), napravice i tako nesto. 101%
Da, previse mogucnosti, istina, ali mislim da je bas to dovelo do potebe za jednim novim metafizickim stanjem svesti koje je potrebno. A pre nije bilo u tolikoj meri.
Kao recimo lutajuci samuraj, koji ima sve najlegendarnije maceve u kolekciji
i koji poznaje sve tehnike ikada, pa treba u datom momentu od tih 30.000 komponenti da izabere 10-ak i da zakuva perfektan udarac (Hit).
Sto smatram da zahteva specifican um i mislim da je danas teze postati majstor nego nekada.
To sto neko koristi semplovane deonice, krade, ili sta vec, mozda ne treba da bude tema ove diskusije, smece ostaje smece, jedino sto je u stara dobra vremena pravljenje smeca bilo skupo,
pa ga je i bio manje.
Licno sam prezadovoljan, o svemu ovome sam sanjao kao klinac 80-tih listajuci prve brojeve "sound on sounda"... Trevor Horn, Patrick Leonard.... Eto sada u 2007-moj imam MOGUCNOST da budem kao moji heroji, ako ne i da ih nadmasim....
Bez da svo svoje bogatstvo dam na desk
... za te pare sada mogu da putujem... sticem druga iskustva koja na kraju krajeva opet ulaze u muziku
no time to cry...