View Single Post
Old 23-04-2007, 02:47 PM   #6
kejkz
banned

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

moje misljenje je da ce se u narednom periodu veca paznja poceti poklanjati samim interfejsima (izgledom i nacinom programiranja) instrumenata i efektata, jer mislim da su oni danas suvise slicni hardveru, i to bez potrebe. Tu najvise mislim na softverske instrumente, mada ce se i hardver sigurno menjati. Ne vidim uopste potrebu za kopiranjem izgleda hardvera kod softverskih emulacija ili novih komponenti (poenta je valjda zvuk). Mislim da se mogu osmisliti mnogo mastovitiji nacini za brze i efikasnije editovanje i sviranje.
Vidim da svi volite neka stara vremena, stari zvuk tj hardver. Moram priznati da nisam jedan od vas. Skroz mi je svejedno da li pored sebe imam masinu ili softver, kompjuter ili traku, ako sa njom mogu uraditi sta mi volja.

Jos jedna promena koju bih voleo videti je promena kompletne koncepcije na kojoj se zasniva distribucija i slusanje muzike. Bilo bi lepo da postoji softver koji bi bio u stanju da muziku svaki put pusta drugacije, da jedna pesma moze da ima vise aranzmana, nacina miksa i cak instrumenata, da svako sam moze da pesmu podesi po sebi, po svom ukusu.

Mislim da ste precenili danasnju masovnu produkciju i njen los uticaj. Koliko god da ima lose muzike danas, lako je u tom moru naci nesto dobro. Cak mislim da je dobro sto se vise ljudi danas bavi muzikom, makar bili muzicki nepismeni: to otvara prostor za mnoge ideje na koje klasicni muzicari mozda ne bi ni dosli, a mogu biti zanimljive.

Tehnologija ce sigurno napredovati do krajnjih granica, samo je pitanje da li cemo tako doci do vecih mogucnosti izraza ili cemo se izgubiti u svojoj moci.
kejkz is offline