View Single Post
Old 23-04-2007, 02:20 PM   #9
slowstar
Pro Member

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

kako vidim, zainteresovani ste za thread, sto me veoma raduje i sa veeelikom paznjom citam vase postove, neki su duboko analiticni,(Boggy, Idekius) neki sazeti i konkretni (disco violence, Alavuk, Lesha, Milos) ali cini mi se da svi uglavnom imaju jednu zajednicku osobinu, a to je "zal" za nekim standardnim, da ne kazem "proslim" nacinom snimanja, i uopste tretmanom muzike...Ne zelim da donosim nikakve zakljucke, ali smatram da su 2 trenutno velika problema u ovome cime se bavimo sa jedne strane odvratan mp3, a sa druge katastrofalan populizam, tojest bavljenje muzikom ogromne mase ljudi,(sto je omogucila relativno jeftina kompjuterska tehnika, kao i soft - piraterija) koji za to nemaju osnovne uslove, a to su talenat, znanje i posvecenje, nego je to postalo kao neki (jeftin) hobi, u smislu "vidi, i ja napravio avioncic od hartije" ili "Ej, vidi koliko dugo mogu da ronim" ili "Mama vidi kako skacem" i tako dalje
Nisam preterano ni gorak, ni besan, samo mi je pomalo zao...Nekada je to bilo (I pro audio, snimanje, produkcija, a i komponovanje, aranziranje, vrhunsko izvodjastvo)
privilegija, ali i duznost odabrane "elite" - nisam za elitizam svuda, ali u muzici jesam,
a sada je to postalo bukvalno jeftina "pucka zabava" pa su i rezultati, a samim tim i trendovi, postali ovakvi kakvi jesu...(smrk)

Last edited by slowstar; 23-04-2007 at 02:25 PM.
slowstar is offline