Thread: postoji li ?
View Single Post
Old 23-04-2007, 01:32 AM   #3
slowstar
Pro Member

Default Re: postoji li ?

Zaboravih da napomenem da sam prijatno iznenadjen ponekim mladim mojim kolegom, ali imam neko svoje verovatno zastarelo misljenje da se moderni aranzmani, nazalost, sastoje uglavnom iz Drum Loopa, i pratecih glasova. Skoro niko se ne trudi da pesmu za koju radi arr. malcice oplemeni harmonski, kontrapunktalno, nekim kako mi to zovemo "kontra melodijama" ili sitnim "Lajt-motivima". Slusajuci danasnje festivale, ili radio, ima se utisak kao da je u mixu sve ispusteno, zaboravljeno izuzev pratecih glasova, bubnjeva (loop - stylus, onako "gotovanski")
i naravno skoro uvek predimenzioniranog vokalnog soliste...
Naravno, da ne ispadnem "matoro gundjalo" ima tu i casnih izuzetaka, kao sto je Alek Aleksov, Vlado Georgijev ODLICAN, KOMPLETAN MUZICAR, zatim Zoran Radetic - on mi je drag, zato sto ga u neku ruku, smatram svojim ucenikom, mada nije bas tako, jako dobro radi (numere brzog tempa)
Od instrumentalista, dopada mi se Hadzimanov, Ivan "Pancevac"izvanredan i talentovan JAZZ pijanista, zatim odlican gitarista Aleksandar - Sale Sedlar (dobro i peva, a i prisvirava bubnjeve)
Basista sa odlicnim "Groovom" Sare, i neka mi ne zameri jos nekolicina zaista dobrih muzicara sto ih ovde ne pominjem...